Odvážny tatino alebo nerozvážnosť rodiča? Posúďte sami

10.2.2019
0

Zdroj: čitateľka

Páčil sa vám článok?

Rodič sa rozhodol hrať s dieťaťom na zamrznutom ľade jazera na Železnej studničke, pričom na okraji bola stále nezamrznutá voda a vonkajšia teplota bola len 0 stupňov Celzia. Hlasujte aj v našej ankete.

Čitateľka Anka nám dnes do redakcie zaslala zo Železnej studničky fotografiu, na ktorej je vidno, ako sa rodič s dieťaťom hrá na zamrznutom ľade jazera. Na tom by možno nebolo nič divné, ak by však nebola na okraji jazera voda a vonkajšia teplota nula stupňov Celzia.

,,Ostala som úplne zaskočená, vonkajšia teplota dosahovala iba 0 stupňov a jazero nebolo úplne zamrznuté. Považovala som to za zbytočný risk, ešte k tomu s malým dieťaťom, " vyjadrila sa pani Anna pre banoviny.sk.

Ako môžete vidieť aj na fotografii priamo z miesta, ktorú nám Anka zaslala, jazero bolo skutočne zamrznuté len napoly a rodič priveľmi riskoval.

Zdroj: čitateľka

​Navyše všetci dobre vieme, že pri nula stupňoch sa začína topiť ľad, a teda to stále nie je "istota" ako pri mínusových teplotách.

Nie je teda v tomto prípade zbytočná odvaha tohto otecka len nerozvážnosťou rodiča a iba viac na škodu? Prečo zbytočne riskovať s malým dieťaťom?

Pri vstupe na zľadovatené jazero by sme vždy mali najskôr zvážiť našu bezpečnosť a hlavne bezpečnosť našich detí, čo poviete?

​(bal)

Páčil sa vám článok?