Nahláste neodhrnutý chodník: Magistrát zriadil horúcu linku

3.1.2019
0
Ružinov v zime

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Oddnes je v Bratislave zriadená „horúca linka“ pre zimnú údržbu. Fungovať bude vždy pri zhoršených poveternostných podmienkach (ľad, sneh a pod.). Informoval o tom magistrát.

Kritickú situáciu na chodníkoch v Bratislave môžete avizovať na telefónne číslo +421 259 356 777 alebo na mail zima@bratislava.sk. Operátori odovzdajú informáciu na dispečing, ktorý na dané miesto vyšle pohotovostnú čatu zimnej údržby. Pokiaľ sa hlásenie bude týkať chodníka v správe niektorej mestskej časti, informáciu posunú na dispečing tejto mestskej časti. Prioritou bude viacero oznámení na ten istý úsek a tiež jeho dôležitosť z pohľadu frekvencie osôb a hroziaceho nebezpečenstva úrazov.

Na linku sme skúsili zavolať a naozaj funguje. Jej prevádzka je spustená od siedmej ráno do siedmej večer vždy za zhoršeného počasia.

"Nie je to síce úplné vyriešenie situácie so zimnou údržbou, ale toto opatrenie má slúžiť aspoň na zmiernenie na kritických a frekventovaných úsekoch. Aj tak vás však prosíme o zhovievavosť, trpezlivosť a v rámci svojich možností aj o pomoc pri ošetrení chodníkov pri svojich domoch, pokiaľ by k ďalšej výraznejšej kalamitnej situácii v Bratislave prišlo," informoval magistrát.

Taktiež môžete kontrolovať pohyb zimných mechanizmov po Bratislave. Všetky autá zimnej údržby vysielajú GPS signál. Icha ktuálnu polohu nájdte TU

"Pracujeme tiež na dohode, ktorá nám zabezpečí presnejšie predpovede počasia, než z akých vychádza dispečing dnes, aby sme mohli efektívnejšie plánovať výjazdy zimných mechanizmov a flexibilnejšie reagovať na potrebu zimnej údržby mesta v jeho konkrétnych častiach," uviedol ešte magistrát.

(ms)

Páčil sa vám článok?