FOTO Podmostie ožilo: Pri Sade Janka Kráľa otvorili jeden z najväčších skateparkov na Slovensku

26.5.2024
0

Zdroj: Marek Velček

Páčil sa vám článok?

Skatepark Janka Kráľa i vynovené Cvčko pod Mostom SNP v Bratislave sú už otvorené. Nový verejný priestor určený na šport a relax na petržalskej strane Dunaja sa zaplnil ľuďmi.

Skatepark je navrhnutý tak, aby využíval konštrukciu mosta, mostný svah aj piliere. Jeden z pilierov ho delí na dve funkčné zóny jednu pre pokročilejších, jednu menej náročnú. 

​"Skatepark Janka Kráľa je pre všetkých. Pre skaterov, pre kolobežky, pre BMX, pre ľudí. Rovnako, ako aj Sad Janka Kráľa. Dúfame, že toto miesto bude plné pohybu a pri prechádzke sa tu, namiesto rýchleho prebehnutia, zastavíte a poobzeráte. Bude to miesto stretávania sa rôznych komunít," uvádza na sociálnej sieti magistrát. 

FOTOGALÉRIA (podmostie predtým a teraz):

Skatepark s rozlohou 1350 štvorcových metrov patrí medzi najväčšie na Slovensku. 

"Tento priestor mal vždy obrovský potenciál. Most ho kryje pred dažďom, je v centre mesta a navyše je tu vďaka svietidlám v mostovke vidieť aj po západe slnka. Navyše je odtiaľ skvelý výhľad na hrad," priblížil prednosti novej športovo-oddychovej zóny magistrát.

FOTOGALÉRIA:

Tento prázdny priestor bol doteraz úplne nevyužitý. V roku 2022 tu vybudovali Cvičko, teda workoutové ihrisko. Prišla však veľká havária vodovodného potrubia, celý priestor zaplavila voda, ktorá zničila povrch ihriska. Muselo sa opäť rekonštruovať.

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?