V Bratislave sa otvára nový prelomový formát lekárne Super Dr. Max

4.4.2024

Zdroj: Dr. Max

Páčil sa vám článok?

Pre pacientov a zákazníkov sa otvára v piatok 5. apríla 2024 v Bratislave najväčšia a najmodernejšia lekáreň v celej sieti, ktorá je jedinečná nielen inovatívnymi technológiami a službami, ale aj neštandardne veľkou rozlohou.

Ide o koncept, ktorý je prvý svojho druhu na Slovensku. Veľkoformátová lekáreň Super Dr. Max sa nachádza v bratislavskom Avion Shopping Parku a prináša široké portfólio produktov pre celú rodinu.

Dr. Max sleduje najmodernejšie trendy a inovácie, ktoré postupne zavádza do svojich, v súčasnosti 408 lekární, na Slovensku. Krokom v ústrety inováciám je aj koncept novej veľkoformátovej lekárne Super Dr. Max, ktorú spoločnosť otvorí pre verejnosť v piatok 5. apríla v bratislavskom obchodnom centre Avion Shopping Park. Lekáreň Super Dr. Max definuje moderný dizajn a široká paleta preventívnych vyšetrení.

Zdroj: Claudia Škrabáková

Rad moderných technológií

Lekáreň Super Dr. Max sa rozprestiera na ploche 865 m², pričom veľkosť plochy pre klientov predstavuje 715 m². Ide o pekný presvetlený priestor s dreveným dekorom, ktorý dotvárajú informatívne LCD obrazovky. Pre pacientov a zákazníkov je v ponuke viac ako 6-tisíc produktov z rôznych kategórií – okrem liekov a výživových doplnkov tam možno nájsť dermokozmetiku, detské produkty, zdravú stravu, produkty pre zvieratá, elektroniku či športové pomôcky. V Super Dr. Max je na 2 kioskoch k dispozícii vyvolávací systém s tiketmi, ktorý ľudí zaradí veľmi efektívne do poradia podľa ich potrieb.

V roku 2023 mal Dr. Max roboty v 19 lekárňach, v Super Dr. Max je 20. robot. Pri zariaďovaní super lekárne v Avion Shopping Park sa kládol veľký dôraz na technologické vybavenie lekárne, ktoré uľahčí prácu personálu a zlepší zákaznícku skúsenosť. Veľkoformátová lekáreň disponuje plnoautomatickým robotickým systémom, ktorý je so svojou dĺžkou najdlhším robotom inštalovaným v lekárňach. V lekárni sú inštalované elektronické cenovky, ktorými sa šetrí nielen čas personálu, ale sa optimalizuje aj množstvo tlačeného papiera.

Zdroj: Claudia Škrabáková

Proces dodania lieku pomocou robotického systému trvá v závislosti od počtu položiek na lekárskom predpise len niekoľko sekúnd a denne tým ušetrí personálu až 2,5 hodiny. Na regáloch robotického systému je možné naskladniť až 22-tisíc balení liekov, ktoré farmaceuti vyexpedujú pacientom cez 6 výdajných okien umiestnených priamo za ich chrbtom pri tárach.

Dermo bar a konzultačná zóna

Unikátom v prostredí lekárne je dermo bar. Ten pokrýva vyškolený personál so zameraním na dermokozmetiku. Dermo bar ponúka okrem dobre známych lekárenských značiek aj dekoratívnu kozmetiku, ale najmä diagnostické služby pomocou dvoch špeciálnych prístrojov určených na analýzu pleti, vlasov a vlasovej pokožky.

Meranie na diagnostických prístrojoch prinesie výsledky do niekoľkých minút a pomôže pacientovi a zákazníkovi odporučiť správne produkty na odstránenie daného problému, alebo v prípade potreby odporučí odborník v lekárni návštevu lekára – špecialistu. Prístroj na diagnostiku pleti odhalí, aký typ pokožky človek má, zanalyzuje hydratáciu pokožky, vrásky, pigmentové škvrny či póry a dokáže dokonca odhaliť skryté kožné ochorenia. Prístroj na vlasy a vlasovú pokožku analyzuje vypadávanie, hrúbku vlasov, kvalitu vlasovej pokožky a jej sklon vytvárať lupiny. Meranie obomi prístrojmi je vhodné pre všetkých od 10 rokov.

Zdroj: Dr. Max

Lekáreň disponuje aj konzultačnou zónou s dvomi oddelenými miestnosťami. Jedna ponúka pacientom a zákazníkom vyšetrenia CRP či stanovenie hladiny cholesterolu, rizika cukrovky, rizika ochorenia dny. To všetko len na základe odberu kapilárnej (kvapky) krvi. Moderné diagnostické prístroje dokážu na rovnakom mieste odhaliť aj skryté krvácanie v stolici či tráviace ťažkosti, a to z biologického materiálu, ktorý si človek odoberie v súkromí domova a prinesie na analýzu do lekárne.

Druhá konzultačná miestnosť je určená na hĺbkovú analýzu zloženia tela pomocou prístroja InBody. Toto zariadenie patrí k špičkovému vybaveniu lekární, fyzio centier alebo lekárov v zahraničí. Meranie, ktoré trvá len niekoľko minút, prinesie detailný prehľad o fungovaní tela, stave kostí, obsahu vody v tele či ďalších parametrov. Výsledky meraní, ktoré interpretuje personál lekárne, sú cennými dátami aj pre odborníkov, ktorí dokážu poskytnúť na ich základe praktické rady a usmerniť pacientov a zákazníkov k správnej životospráve.

Zdroj: Claudia Škrabáková

(ts)

Páčil sa vám článok?