Ako sa naučiť po španielsky rýchlo a bez zbytočného trápenia?

22.10.2021

Zdroj: alexkich/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Keď sa spomenie španielčina, mnohým sa vybaví dovolenka Mallorca, teda vášeň, leto a pohoda. Zvýšiť komfort z dovolenky vám však dokážu nielen krásne pláže a luxus hotelových rezortov. Veľmi veľa urobí aj znalosť miestneho jazyka. Naučiť sa cudzí jazyk však nemusí byť až taká pohoda, pokiaľ neviete ako na to.

Začnite kurzom španielčiny 

Samozrejme môžete to skúsiť aj ako samouk, zvyčajne je to však ťažšia cesta výsledkom ktorej môže byť napríklad nesprávna výslovnosť alebo nejasnosti v gramatike. Kvalitné kurzy španielčiny vám dajú ten najlepší základ, na ktorom môžete ďalej stavať. Naučíte sa správnu gramatiku a budete rozvíjať aj svoje konverzačné schopnosti. Neskôr môžete absolvovať kurz pre pokročilých, alebo sa ďalej vzdelávať bez pomoci.

Čítajte a počúvajte

Keď už máte základ, môžete svoje schopnosti rozvíjať čítaním. Či to bude krimi literatúra, román alebo obľúbená modlitba, je to v podstate jedno. Dôležité je, aby vás bavilo to, čo práve čítate.

Takýmto spôsobom si rozšírite slovnú zásobu. Ak natrafíte na výraz, ktorému nerozumiete vyhľadajte si ho. Niekedy jeho význam možno pochopíte aj z kontextu. Čítať si môžete tiež nahlas, aby ste si trénovali výslovnosť.

Nenásilná forma učenia je aj sledovanie filmov či seriálov alebo počúvanie podcastov v španielčine. Ak je pre vás niektorá fráza alebo výraz zaujímavý a chcete si ho lepšie zapamätať, zapíšte si ho a opakujte.

Motivujte sa

Najrýchlejšie sa španielsky naučíte, ak máte správnu motiváciu. Prečo sa vlastne chcete tento jazyk naučiť? Túžite žiť v Madride, uchádzate sa o novú prácu alebo chcete postúpiť v tej terajšej a španielčina je pre postup nutná?

Motiváciou môže byť aj dovolenka na prekrásnej Mallorce, na ktorej sa nemusíte obmedzovať na angličtinu a zoznámiť sa s miestnymi.  Keď na vás príde kríza, alebo budete mať chuť to so španielčinou vzdať spomeňte si, prečo to robíte. Cieľ by mal byť pre vás dostatočne dôležitý na to, aby ste v učení pokračovali.

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?