FOTO a VIDEO Preverili sme počas horúčavy: Ako fungujú bratislavské kúpaliská či obľúbená Koliba?

19.6.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Poloprázdna Koliba a zaplnené kúpaliská. Overovali sme, ako môžete v Bratislave prežiť súčasné horúčavy. Ktoré kúpaliská už fungujú, ktoré nie a v akom režime, nám prezradil riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Ladislav Križan.

Doobeda sme sa najskôr zašli pozrieť na obľúbenú Kolibu. Aj oproti minulému týždňu napohľad zbadáte výraznú zmenu. Pre horúčavy je tu ľudí oveľa menej, no bufety fungujú rovnako ako predtým.

Na Kolibu je vhodné ísť ráno, kým slnko naplno neudrie, na väčšine územia lokality nájdete bez problémov tieň, takže prežiť sa dá bez problémov. Pri šliapaní do kopca sa však začnete potiť i v tieni, preto odporúčame Kolibu v týchto dňoch iba v prípade, že ste si istí svojím zdravím. 

Zdroj: ms

Rozdiel vidíte už na parkovisku, pred týždňom by ste tu miesto hľadali márne.

FOTOGALÉRIA (Koliba 19.6.2021):

Aj Šantisko, ktoré bývalo plné, zíva prádznotou. V bufetoch vás nečakajú žiadne rady, ale prázdno zas nie je. "Vybrali sme sa do lesa zrána, kým nie je veľmi teplo," prezradili nám dve seniorky. Medzi najnavštevovanejšie stánky patrí určite malá "langošáreň". Otvorené mali i dnes, zaujímalo nás, koľko majú vo vnútri stupňov "Tak medzi 40 a 50, ale my sme na to zvyknutí. Patrí to k tejto práci. Langoše sa výborne predávajú aj teraz, ľudia ich milujú," prezradila nám predavačka.

Zdroj: ms

V stánku s langošmi je do 50 stupňov Celzia. 

Ak uvažujete nad stravou na Kolibe, langoše si kúpite v cenovom rozpätí od 2 (cesnakový) do 4 eur v závislosti od oblohy. V iných bufetoch si môžete dať párky, lokše, klobásy, kapustnicu či držkovú polievku. 

Zdroj: ms

Inokedy plné Šantisko zívalo prázdnotou.

Kúpaliská sa poriadne zaplnili

Úplne iná situácia bola na Zlatých pieskoch, kam sme sa vybrali počas obeda.

Parkovisko praskalo vo švíkoch, a tak mnohí parkujú, kde sa dá. Zle zaparkovaným autám však policajti porozdávali papuče, takže na to si dávajte pozor.

Zdroj: ms

Niektorí vodiči dostali na autá papuče

Ešte pred druhou hodinou stál pred areálom kúpaliska dlhý rad. Jeho kapacita je 15-tisíc návštevníkov počas bežných rokov, dnes by mala byť pre pandémiu znížená na polovicu. Počas tejto sezóny dosahujú  návštevy okolo 4-tisíc, a tak nikoho nemuseli otáčať pri dverách. Či sa to počas týchto dní zmení, nevieme. Určite je lepšie si zakúpiť lístok vopred online ako stáť v rade. Nebudtee čakať na teple a ešte aj ušetríte.

Zdroj: ms

Rad pred vstupom na Zlaté piesky.

"Pre skrátenie čakania v rade na pokladňu, obzvlášť v horúcich dňoch, uvádzame možnosť jednoduchého a rýchleho online nákupu lístka na kúpaliská. Pre tých, ktorí si lístky zakúpia online, bude na väčších kúpaliskách zriadený samostatný vstup a na menších kúpaliskách budú mať možnosť prednostného vstupu. Lístky zakúpené online nie sú viazané na deň ani na konkrétne miesto – je možné ich použiť počas celej aktuálnej letnej sezóny a na všetkých siedmich  kúpaliskách vo vlastníctve mesta a v správe STARZ (Zlaté Piesky, Rosnička, Delfín, Tehelné Pole, Lamač, Krasňany, Rača). Lístky je možné prehľadne a rýchlo kúpiť na novej webovej stránke, ktorá ponúka jednoduchý spôsob prehľadávania či platieb. Po zakúpení online lístka obdržíte email s QR kódmi, ktoré sa dajú pri vstupe na kúpalisko ukázať priamo v mobile. Alternatívou je tiež možnosť ich stiahnutia a tlače z formátu PDF," povedal nám riaditeľ STaRZ Ladislav Križan.

Zdroj: ms

Ľudí bolo naozaj dosť a pribúdali. 

Na Zlatých pieskoch bolo naozaj plno, ale v areáli samotnom nemožno hovoriť o tlačenici. Voda má príjemných 24 stupňov a vyzerá byť čistá. "Voda je fantastická a osviežujúca," povedal nám jeden z návštevníkov.

Zdroj: ms

Rad pred bufetom. 

Bufety pracujú na plné obrátky, ak si chcete zajesť, postojíte si v slušnom rade. Langoš tu kúpite za cenu od 2,50 eur hore (každá ďalšie príloha plus 50 centov), plnené langoše stoja cez 4 eurá.

Rad pred Zlatými pieskami, lístok si kúpte radšej online:

Na kúpaliskách STaRZ sú na výber štyri typy lístkov s možnosťou zakúpenia online – celodenný lístok (3,50 €), permanentka na 10 dní (29 €), permanentka na 10 dní po 17:00 (19 €) a sezónna permanentka (99 € + 1 € za každé dieťa).

FOTOGALÉRIA (Zlaté piesky 19.6.2021):

"Na Medzinárodný deň detí sme spustili akciu na sezónnu permanentku za zvýhodnenú cenu iba 89€ + 1€ za každé dieťa od 3 do 18 rokov (max. počet detí je 5). Permanentka je ideálnou kúpou pre rodičov s deťmi alebo pre pravidelných návštevníkov kúpaliska. Sezónna permanentka platí na neobmedzený počet vstupov počas celého leta na všetkých 7 kúpalísk. Detské lístky dokúpené k sezónnej permanentke platia tiež na neobmedzený počet vstupov počas celej aktuálnej letnej sezóny a navyše ich môžu deti vo veku 3 až 10 rokov využívať aj s inými dospelými osobami so zakúpeným vstupom, nie len s držiteľmi sezónnych permanentiek. Deti staršie ako 10 rokov môžu kúpalisko navštíviť vďaka nim aj bez sprievodu dospelej osoby. Akcia na sezónnu permanentku za zvýhodnenú cenu iba 89€ + 1€ za každé dieťa od 3 do 18 rokov trvá do konca júna," dodal Križan.

Držitelia online lístkov majú tiež výhodu v tom, že kúpalisko môžu počas dňa opustiť a vrátiť sa neskôr, prípadne v priebehu dňa navštíviť rôzne kúpaliská. Všetky typy permanentiek sú neprenosné a môže ich využívať iba jedna osoba. Výnimka je pri celodenných lístkoch (3,5€), kedy môže jedna osoba zakúpiť aj viacero lístkov a hromadne ich uplatniť napr. ak ide na kúpalisko s partiou kamarátov.

Nával na Rosničke

"Čo sa týka vonkajších kúpalísk, od 12. júna postupne spúšťame šesť  mestských kúpalísk po už dlhšie otvorenom Areáli zdravia Zlaté piesky. Od 12.6. od 9.00 hod. sme už spustili a prevádzkujeme LK Rosnička a LK Delfin. Od 19.6. LK Tehelné pole, kde finišujeme s krásnou rekonštrukciou terasy, LK Lamač a LK Krasňany a začali sme vyberať vstupné v Areáli zdravia Zlaté piesky. LK Rača bude nasledovať až potom, lebo kolegovia, ktorí aj ich majú na starosti, zabezpečujú i opätovne spustenie Plavárne Pasienky pre športové kluby i verejnosť. Teším sa, že je opätovne po mesiacoch dostupná a je na plávanie k dispozícii i verejnosti," prezradil nám ešte Križan.

Z umelých kúpalísk sme si vybrali na návštevu Rosničku v Dúbravke. Parkovisko bolo, podľa našich očakávaní, úplne plné. Veľa návštevníkov bolo i na kúpalisku, ľudia si ho doslova užívali, pôsobili veľmi bezstarostne a spokojne, pôsobilo to až neuveriteľne, keď ste si uvedomili, že ešte prednedávnom sme zápasili s pandémiou.

Zdroj: ms

Plné parkovisko pred Rosničkou.

Zdroj: ms

Rad pred kúpaliskom.

"Je to tu výborné, ale dnes je fakt veľa ľudí. Včera to bolo lepšie," povedal nám jeden z kúpajúcich sa.

Zdroj: ms

Kúpalisko Rosnička zaplnili ľudia, ktorí sa túžia konečne schladiť a tešiť zo života.

Rad pred bufetom na Rosničke:

FOTOGALÉRIA (Rosnička 19.6.2021):

Otváracie hodiny na kúpaliskách:

Kúpalisko Rosnička (maximálna povolená kapacita 1450 návštevníkov)
od 12. 6. – pondelok až nedeľa - od 9.00 – 20.00 hod.

Kúpalisko Lamač (maximálna povolená kapacita 250  návštevníkov)
od 19. 6. – pondelok až nedeľa - od 10.00 – 19.00 hod.

Kúpalisko Tehelné pole (maximálna povolená kapacita 1350 návštevníkov)
od 19. 6. – pondelok až nedeľa - od 9.00 – 20.00 hod.

Kúpalisko Delfín (maximálna povolená kapacita 1000 návštevníkov)
od 12. 6. – pondelok až nedeľa - od 9.00 – 20.00 hod.

Kúpalisko Zlaté piesky (maximálna povolená kapacita 7500 návštevníkov)
od 19. 6. – pondelok až nedeľa - od 9.00 – 19.00 hod.

Kúpalisko Krasňany (maximálna povolená kapacita 500 návštevníkov)
od 19. 6. – pondelok až nedeľa - od 9.00 – 19.00 hod.

Kúpalisko Rača (maximálna povolená kapacita 1000 návštevníkov)
od 1. 7. – pondelok až nedeľa - od 10.00 – 19.00 hod.

V prípade veľmi horúceho počasia s teplotou vzduchu nad 30 C je možné operatívne predĺženie otváracích hodín z 19.00 hod. na 20.00 hod.


(ms)

Páčil sa vám článok?