Pozor, do Bratislavy prichádza extrémny vietor, deťom zakázali vychádzať zo škôl

4.2.2020

Zdroj: FB Revízori

Páčil sa vám článok?

Výstrahu druhého a v Bratislave dokonca tretieho stupňa pred vetrom vydal na utorok a streduSHMÚ pre celé západné Slovensko.

"V okrese Bratislava sa ojedinele očakáva výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 29 - 32 m/s (105 - 115 km/h)," informujú na svojej stránke meteorológovia.
V mestskej časti Karlova Ves majú deti v materských a žiaci v základných školách pre spomínaný vietor počas dnešného dňa až do 18.00 h zákaz vychádzania. 
Neskôr meteorológovia očakávajú výskyt vetra, ktorý v Bratislavskom kraji miestami dosiahne priemernú rýchlosť 55 až 60 kilometrov za hodinu alebo krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 - 29 m/s (85 - 105 km/h). 
Vietor bude nepríjemný nielen dnes po celý deň, ale výstraha pred vetrom platí aj v stredu celý deň do šiestej hodiny večer.

"Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," upozorňujú meteorológovia zo SHMÚ.

(nc)

Páčil sa vám článok?