Jesenné prázdniny: Kam si výhodne zaletíte počas voľných dní z hlavného mesta?

23.10.2019
Bratislavské letisko: kam najviac lietame? - letisko
Páčil sa vám článok?

Školákov čakajú už o týždeň, v dňoch 30. a 31. októbra, jesenné prázdniny. Spolu so štátnym sviatkom 1. novembra a dvoma dňami víkendu budú mať až 5 dní voľna. Kam sa vybrať počas prázdnin a predĺženého víkendu letecky z bratislavského letiska.

V popoludňajších hodinách v utorok 29. októbra, hneď po skončení vyučovania, môžu deti s rodičmi a študenti odletieť z Bratislavy na výlety do gréckych Atén, Manchesteru, Moskvy, egyptskej Hurghady, ale aj do Paríža, Londýna či Ríma.

V prvý deň jesenných prázdnin (v stredu 30. októbra) sú z Bratislavy v pláne odlety do Moskvy, Londýna (Stansted), Bruselu (Charleroi), Dublinu, Milána, Dubaja, Skopje, Sofie a Kyjeva (Žuljany).

Od štvrtka 31. októbra bude možné opäť využiť pravidelnú leteckú linku do Eilatu v Izraeli, ktorú dopravca Ryanair prevádzkuje vždy len v zimnom letovom poriadku. Navyše sa bude tento rok lietať na novootvorené letisko Ramon a z neho.

Možno by ste neuhádli, kde je teraz zamestnaný bývalý starosta Starého Mesta Radoslav Števčík...

Od ostatných komunálnych volieb, ktoré boli v novembri 2018 uplynul už takmer rok a za ten čas sa určite zmenil život bývalým predstaviteľom mestskej a miestnej samosprávy na území Bratislavy. Kým napríklad osud bývalého primátora Iva Nesrovnala nie je verejnosti známy, tak starosta Starého Mesta Radoslav Števčík sa zamestnal na vysokej škole, kde kedysi študoval. Čo presne tam robí?

Úplnou novinkou, ktorá pribudne počas prázdninového víkendu, je nová linka do Odesy na Ukrajine, pri Čiernom mori, ktorú otvorí od 3. novembra Wizz Air s frekvenciou 2 x týždenne. Pridá tak do svojej siete liniek z Bratislavy už tretiu linku na Ukrajinu (popri letoch do Kyjeva a Ľvova). Celkovo tak bude prevádzkovať spolu 6 pravidelných liniek – okrem uvedených tiež lety do Skopje, Sofie, Londýna-Lutonu a späť.

Počas piatich voľných prázdninových dní (30. 10. – 3. 11.) je z Bratislavy naplánovaných spolu 159 letov, z toho 80 odletov a 79 príletov.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?