Máte oblečenie nazvyš? Prineste ho do Vagusu, ľudia bez domova potrebujú vašu pomoc

20.8.2019
Páčil sa vám článok?

Ľudia bez domova potrebujú vašu pomoc aj počas leta. Ako informuje OZ Vagus, ktorí sa dlhodobo starajú o ľudí bez domova, v skladoch im urgentne chýba pánske oblečenie, hlavne spodná bielizeň, pánske ponožky, šiltovky a tenisky.

Ľudia bez domova potrebujú oblečenie nielen v mrznúcej zime, ale trápia ich aj letné horúčavy, ktoré u nás dlhšie pretrvávajú. V týchto horúcich dňoch potrebujú rôzne organizácie, ktoré sa starajú o neľahký život ľudí bez domova, vašu pomoc. V skladoch sa im momentálne míňa letné oblečenie, ktoré potrebujú aj prostredníctvom tejto výzvy doskladniť.

Zároveň vyzývajú, že prijímajú akékoľvek oblečenie, "prijímame aj všetko pánske a dámske letné oblečenie (najviac nám momentálne chýbajú ponožky, spodné prádlo, tenisky, šiltovky a uteráky, "informujú OZ na svojej sociálnej sieti.

Odovzdať ich môžete v dennom centre Domec na Mýtnej 33 v Bratislave od pondelka do piatku medzi 9-16 (s výnimkou utorka, vtedy je otvorené 13-15). Skôr ako prídete, ohláste sa vopred, buď telefonicky na 0910 302 257 alebo na email: patricia.kovalova@vagus.sk. OZ Vagus vopred ďakuje všetkým darcom.

OZ Vagus vzniklo v roku 2011, založili ho sociálni pracovníci, ktorí dlhodobo pracovali s ľuďmi bez domova. Hlavným cieľom vzniku združenia bolo vytváranie nových a inovatívnych služieb pre ľudí bez domova. Prvou takouto službou bol plánovaný vznik a otvorenie denného centra pre ľudí bez domova v Bratislave, ktoré v tej dobe v Bratislave neexistovalo.

(nc)

Páčil sa vám článok?