Môžete sa prihlásiť na Týždeň dobrovoľníctva 2019: Ako sa dá pomôcť?

19.8.2019
Týždeň dobrovoľníctva

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

O menej ako mesiac vypukne dobrovoľnícka akcia roka! Už teraz si  môžete pozrieť a vybrať kde a ako by ste mohli nezištne pomôcť druhým od 16. – 22. septembra 2019. Organizácie v Bratislavskom kraji potrebujú skrášliť svoje okolie, ponatierať lavičky, oživiť detské ihriská či porozprávať sa so seniormi v domovoch dôchodcov.

Bratislavské dobrovoľnícke centrum s takmer osemdesiatkou neziskových organizácií a občianskych združení pripravili už 5. ročník podujatia Týždeň dobrovoľníctva. Na účastníkov čaká plnohodnotný a kvalitný program plný dobrých skutkov. „Stačí kliknúť na stránku www.tyzdendobrovolnictva.sk a vybrať si na mapke Bratislavský kraj.  Automaticky vás to presmeruje na aktuálny program . Ak sa Vám niektorá z dobrovoľníckych aktivít zapáči, stačí sa prihlásiť kliknutím na tlačidlo „Chcem pomôcť“, vysvetľuje riaditeľka Bratislavského dobrovoľníckeho centra Gabriela Podmaková.

​V sobotu 21. septembra sa od 10:00 do 15:00 v Starej tržnici predstaví 30 neziskových organizácií v rámci Trhu dobrovoľníctva. Neziskovky budú na ňom prezentovať svoje aktivity a tak aj človek, ktorý by sa chcel stať dobrovoľníkom a nevie ako začať tu môže nájsť vhodnú dobrovoľnícku aktivitu. „Trh dobrovoľníctva je ideálnou príležitosťou ako sa zoznámiť s prácou neziskoviek a zistiť ako fungujú, ľudia tak najlepšie pochopia prečo a ako im treba pomôcť“,  zdôrazňuje Podmaková.

Cez Týždeň dobrovoľníctva máte možnosť vyskúšať mnoho dobrovoľníckych aktivít. Zapojiť sa môže naozaj každý – nie sú na to potrebné žiadne špeciálne schopnosti, stačí iba chuť pomôcť. „Organizácie v Bratislavskom kraji potrebujú skrášliť svoje okolie, ponatierať lavičky, oživiť detské ihriská či porozprávať sa so seniormi v domovoch dôchodcov“, dopĺňa Podmaková.

Každý rok sa do Týždňa dobrovoľníctva na Slovensku zapája viac ľudí. Minulý rok to bolo rekordných 4.535 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorí venovali druhým viac ako 10. 900 dobrovoľníckych hodín bez nároku na odmenu.

(TS)

Páčil sa vám článok?