FOTO a VIDEO: Dunaj pri Eurovei sa už vylieva, pozrite sa, ako sa valí

30.5.2019
0
DUNAJ

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Hladina Dunaja stále stúpa a hydrológovia očakávajú jej opätovný vzostup. V Bratislave bola o 14.00 h na úrovni 672 centimetrov a kulminovať bude dnes v podvečerných hodinách. Zaplavené je aj okolie Karloveského ramena pri reštaurácii Mark Twain. Vylieva sa aj Morava pod hradom Devín.

Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá na miestach prístupu k Dunaju. Voda už dosiahla prvé prístupové chodníky v lokalite pri Eurovei - soche M.R. Štefánika. Úplne celý pod vodou je aj kovový plot pod schodmi. Kvôli zachovaniu bezpečnosti je táto oblasť po celej dĺžke oplotená páskou. Hladina Dunaja je v týchto dňoch naozaj vysoká a dnes podvečer podľa slov hydrológov bude jej vzostup kulminovať. Zo svojho koryta sa vylieva aj Karloveská zátoka a taktiež rieka Morava pod hradom Devín pri ústí do Dunaja. 

FOTOGALÉRIA:

​Dunaj pri Eurovei:

Podľa hydrológa Martina Halaja sa v povodí Dunaja sa vyskytli zrážky takmer na celom území s nižšími úhrnmi oproti minulému týždňu, no vzhľadom na nasýtenosť povodia po predchádzajúcich zrážkach očakáva opätovný vzostup hladiny Dunaja.

"Úhrny zrážok za posledné dva dni (27.- 28. 5.) boli približne rovnomerne rozložené a dosahovali interval od 30 do 50 milimetrov (mm), lokálne aj viac. V najbližších dňoch podľa predpovede očakávame ubúdanie zrážok," spresnil. Dosiahnutie stupňov povodňovej aktivity hydrológovia neočakávajú.

 (nc)

Páčil sa vám článok?