FOTO: Neuveriteľné! Medvede sú už aj pri Pezinku, jedného odfotili kúsok od mesta

27.5.2019
0
Medveď pri Pezinku

Zdroj: kh

Páčil sa vám článok?

Bratislavčania, tušili ste, že na výlete neďaleko hlavného mesta môžete stretnúť medvede? Znie to neuveriteľne, ale je to naozaj tak, máme dôkaz. Fotografie medveďa zhotovenú cca 200 metrov vzdušnou čiarou od pezinskej mestskej časti Cajla. Na tom istom mieste je pár hodín predtým odfotená i rodinka ľudí s deťmi na výlete.

Obyvatelia horských oblastí Slovenska si už zvykajú na to, že medvede neraz schádzajú do dolín v blízkosti obydlí ľudí. Medveď je totiž teritoriálne zviera a staršie samce vytláčajú slabšie jedince či matky s mláďatmi za hranice svojich revírov. Tým veľakrát nezostáva nič iné, iba presúvať sa bližšie k ľuďom. No fakt, že medveďa stretnete na obľúbenom výletnom mieste Bratislavčanov, je naozaj prekvapivý. 

Medveďa, konkrétne medvieďa, zachytila fotopasca v sobotu pred polnocou. "Je to v lokalite Pezinska Baba - Kučišdorfská dolina, pri vinohradoch. Také niečo tu teda nebolo celé roky," prezradil nám čitateľ Marián, ktorý je zároveň miestnym poľovníkom. Pre upresnenie, vzdušnou čiarou sa miesto, kde fotopasca zachytila medvieďa, nachádza iba 200 metrov od mestskej časti Pezinka - Cajla. Je pritom vysoko pravdepodobné, že sa v jeho blízkosti nachádza i jeho matka.

Medvieďa za chytené fotopascou pri Pezinku (25. mája 23.41 h):

Zdroj: kh

"Ak pôjdete pri Pezinku na hríby alebo na výlet, dávajte si preto radšej pozor," dodáva Marián. Že naozaj nejde o žiadne žarty, dokladá i ďalšia fotografia z tej istej fotopasce, vyhotovená v ten istý deň, teda v sobotu, ale o jedenástej dopoludnia. Fotopasca zachytila rodinku s dieťaťom na výlete. O dvanásť hodín neskôr sa tu už prechádzal medveď.

Rodinka zachytená fotopasscou na tom istom mieste a v ten istý deň, keď tu bol i medveď (25. mája o 11:04 h):

Zdroj: kh

Páčil sa vám článok?