SÚŤAŽ Vyhrajte vstup na výnimočný tréning. Na prístroji sa zabávate i chudnete zároveň

6.12.2018
Infra Shape Vacushape Lamač

Zdroj: NC

Páčil sa vám článok?

V dnešnej dobe sa ľudia viac starajú o svoje zdravie i vzhľad, ľudí so záujmom o šport každým rokom narastá. Ak vás však nebaví dvíhať činky v obyčajnom fitku, ale chcete byť vo forme, máme pre vás zaujímavý tip. Keďže je obdobie pred Vianocami a vy ešte stále rozmýšľate, čím obdarujete svoju mamu či priateľku, skúste im darovať zdravie a peknú postavu. S nami môžete vyhrať dva vstupy (v celkovej hodnote 40 eur) na tento zaujímavý typ tréningu.

Hovoríme o prístroji na formovanie postavy, ktorý, ako sme zistili na vlastnej koži, v sebe spája viaceré benefity. Ide o bicykel s nadčasovým dizajnom, ktorý je zapracovaný do tvaru ležatej elipsovitej kapsule. Zariadenie spája vákuovú masáž pod tlakom s infrasvetlom a kolagénovou lampou, čím urýchľuje chudnutie, extra spaľovanie kalórií a tvarovanie postavy.

Vybrať si môžete dva druhy tréningu, 30 a 50 minútový. My sa rozhodli vyskúšať náročnejší 50-minútový tréning. Pred samotným cvičením sa natriete anticelulitídovým gélom a oblečiete igelitové nohavice. Vtedy, ako sme sa dozvedeli od majiteľky štúdia Janky, kombinovaný účinok fóliových nohavíc a krémov predstavuje úbytok približne 100-200 kalórií a zlepší účinok kolagénovej lampy a infrasvetla.Zariadenie spája vákuovú masáž pod tlakom s infrasvetlom, čím urýchľuje chudnutie, extra spaľovanie kalórií a tvarovanie postavy. 

​Vákuum a odpor môžete nastaviť individuálne v závislosti od kapacity zaťaženia a zvýšenia výkonu. Pritom môžete počúvať svoju obľúbenú hudbu, vybavovať mejly, sledovať videá či sociálne siete.

V priebehu cvičenia ste uzatvorený od pása dole. Spotíte sa však na celom tele. „Keď sa naštartuje metabolický proces, napríklad vplyvom infrasvetla, začnete sa potiť na celom tele, nielen v uzatvorenej časti, pretože celé vaše telo je jednotný celok. Veľkou výhodou je, že sa pri bicyklovaní leží, čím sa nezaťažujú kĺby ani chrbtica,“ informovala nás majiteľka Janka.

Celý tréning nám ubehol rýchlo, počúvali sme obľúbenú hudbu, prebehli internet a celkovo si oddýchli od náročného pracovného dňa. Počas tréningu sme si nastavovali úroveň vákua aj odporu a naozaj sme sa poriadne zapotili. Na konci tréningu nám obrazovka ukázala výsledné čísla cvičenia. Pri 50 minútovom intenzívnom tréningu sme spálili 1930 kalórií a odbicyklovali takmer 10 kilometrov. Po osprchovaní sa nám pokožka na stehnách zdala naozaj jemnejšia, vypnutejšia a krajšia. Celkovo sme mali dobrý pocit, že sme niečo pre seba a svoje zdravie urobili.

Na základe výskumu dokážu kolagénové lampy zlepšiť tón a farbu pleti, strie, celulitídu, či červené žilky. Červené svetlo taktiež stimuluje krvný obeh a pomáha regenerovať elastínové vlákna v tkanive, ktoré udržuje pleť pružnú a napnutú.

Štúdie ukázali, že viditeľné červené svetlo preniká cez epidermis a dermis až k tukovej vrstve a má prospešné protizápalové vlastnosti. Červené svetlo stimuluje schopnosť pokožky vytvárať kolagén a elastín, ale rovnako aj zvyšuje okysličenie a vstrebávanie živín. 

Počas tréningu sa v pokožke a tukovom tkanive uplatňuje sací efekt vákua. Vákuový tréning je vlastne priebežné striedanie vysokého a nízkeho tlaku, čo pôsobí na celulitídu dvojnásobne: intenzívne zásobuje tukové tkanivo krvou v problematických partiách, urýchli transport tukov k pracujúcim svalom. Vákuový tréning neumožňuje iba cielené spaľovanie tukov, ale dané tkanivo aj odbremení a regeneruje. Organizmus pri jeho použití začína spaľovať tuky už počas 3. minúty

Infračervené lúče počas tréningu sú schopné preniknúť do tela v hĺbke 4 mm - 4 cm. Potením sa zbavujete aj tuku a cholesterolu, pretože sa rozpúšťajú. Potením sa z tela vylučujú aj ťažké kovy, ktoré nie sú schopné vylúčiť naše obličky a pľúca ako sú olovo, nikel, meď, sodík a podobne.  Podporuje prekrvenie pokožky, hĺbkovo ju čistí a zbavuje ju nečistôt. Môže sa zlepšiť vzhľad jaziev. Tým, že sa tkanivo do hĺbky prehreje pomôže aj v boji proti celulitíde.

Janka však upozorňuje, „spaľovanie kalórií závisí aj od aktuálnej nálady, stravovania, pitného režimu, typu metabolizmu“, všetky tieto záležitosti spolu súvisia a treba na ne dôsledne dbať.

Jedno cvičenie, ktoré trvá 50 minút, vás vyjde na 20 eur, jeden tréning v dĺžke 30 minút stojí 17 eur. Štúdio v súčasnosti ponúka aj zvýhodnené vianočné vstupy, akcia trvá od dnes do konca roka.  Ak si kúpite permanentku na 5 vstupov, 1 dostanete zdarma. Pri 10 kúpených vstupoch dostanete 2 vstupy. K zakúpenej 20 vstupovej permanentke dostanete 3 vstupy navyše.

Body Shape Lamač štúdio nájdete na Malokarpatskom námestí 3 v bratislavskom Lamači.

Navyše, pripravili sme pre našich čitateľov súťaž! Dvaja z vás majú teraz možnosť si toto cvičenie vyskúšať zadarmo, a to výhrou v našej súťaži. Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku a vyplníte náš formulár.

V súťaži sa teda hrá celkovo o 2 výhry: 2 x 50 minútový tréning pre 2 osoby v Body Shape Lamač na Malokarpatskej 3. Hodnota jedného  tréningu je 20 eur s DPH. Súťaž potrvá do 13. decembra (vrátane) 2018, mená vyžrebovaných výhercov zverejníme v piatok 14. decembra 2018.

Súťažná otázka: Aké druhy tréningu si môžete vybrať v štúdiu v Body Shape Lamač? Vyberte jednu z troch nasledujúcich možností:

  • 30 a 50 minútový tréning
  • 20 a 40 minútový tréning
  • iba 60 minútový

​Súťaž už bola ukončená, vyžrebovanými víťazkami sú:

Katarína Milošovičová

Lucia Brusnická

Srdečna blahoželáme, budeme vás kontaktovať.

Páčil sa vám článok?