SÚŤAŽ: Vyhrajte voucher na cestu po bratislavských vínnych pivniciach - VÝHERCOVIA

20.10.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Máte chuť degustovať vína z produkcie desiatok bratislavských vinárov a to navyše na miestach, kde by ste sa za bežných okolností nikdy nedostali? Tak potom je pre vás ideálnou akciou zážitkový projekt s názvom "po bratislavských vínnych pivniciach", ktorý sa koná 26. a 27. októbra na viacerých miestach Bratislavy od Devína až po Raču. S nami máte možnosť vyhrať voucher na toto podujatie.

Projekt zameraný na podporu bratislavského vinárstva a vinohradníctva pod názvom “po bratislavských vínnych pivniciach“ organizuje občianske združenie Slovenské vínne cesty. Unikátnosť projektu spočíva predovšetkým v tom, že ako jediný svojho druhu reprezentuje súčinnosť tretieho sektora, ako organizátora so samosprávou, reprezentovanou Bratislavským samosprávnym krajom, Hlavným mestom SR - Bratislavou a jej mestskými časťami, kde sa do dnešných čias dorába víno. Nechýba ani podnikateľské prostredie zastúpené bratislavskými vinohradníkmi a miestnymi gastro prevádzkami. Návštevníci budú mať počas týchto dvoch dní jedinečnú príležitosť degustovať vynikajúce prešporské vína od 27 vinárov a vinohradníkov a navštíviť ich aj na miestach, kam by sa ináč nedostali. Počas potuliek po pivniciach sa stretnete aj s autorom publikácie o vinohradníctve „Víno v prameňoch“ Štefanom Hrivňákom. 

Podujatie je podporené aj zaujímavým sprievodným programom. V porovnaní s inými vinárskymi podujatiami je pre účastníkov zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava Shuttle busmi, ktorá bude po celú dobu premávať na trase podujatia z Devína cez Nové Mesto, Raču až do Vajnôr. Lístky na toto podujatie sa dajú zakúpiť priamo prostredníctvom ticketportalu, alebo u vybraných predajcov, ktorí sú uvedení na web stránke www.slovakiawinetour.sk.

Cieľom podujatia je oživiť staré vinohradnícke tradície Bratislavy v tých mestských častiach Bratislavy, kde sa dorába víno, ale najmä a pozvať propagovať túto jedinečnú akciu a podporiť tak najmä samotných vinárov a vinohradníkov a napomáhať ich rozvoju.

Podujatie z dotačného systému finančne podporil BSK a nad podujatím prevzali záštitu aj župan Juraj Droba a tiež primátoIvo Nesrovnal. Akcia je pripravovaná aj v spolupráci s dotknutými mestskými časťami Bratislavy, t.j. Devínom, Novým Mestom, Račou a Vajnormi, vinohradníckymi a vinárskymi spolkami a 27 vinármi a vinohradníkmi z týchto mestských častí.

Účastníci budú mať jedinečnú príležitosť degustovať prešporské vína na miestach, kam by sa ináč nedostali. Súčasťou bude aj špeciálna degustácia vína v unikátnych priestoroch historickej pivnice pod Nemeckým kultúrnym domom v Rači, kde sa skladuje farské a obecné víno. Umožní spoznať atmosféru starých i novších vínnych pivničiek a vytvorí priestor pre debaty o tajomstvách výroby vína s vinármi. Pre milovníkov histórie je v Obecnej pivnici v Rači pripravená aj autogramiáda knihy o víne „Víno v prameňoch“ od autora Štefana Hrivňáka.

S nami máte možnosť vyhrať voucher na toto podujatie (súťaží sa o 4 x jeden voucher, teda spolu o štyri vouchery v celkovej hodnote 140 eur) . Stačí, ak správne odpoviete na našu súťažnú otázku a vyplníte formulár. Súťažná otázka znie: Cez ktoré mestské časti Bratislavy bude počas podujatia premávať bezplatná kyvadlová doprava?

Súťaž prebieha od 20.10.2018 do 22.10.2018, mená výhercov zverejníme 23.10. 2018.

Vyžrebovanými výhercami sú:

Natália Henšelová, Dušan Bažík, Andrea Walterová, Monika Malatincová

Srdečne gratulujeme! Výhercov budeme kontaktovať.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie