Miroslav Dragun: Kvalita životného prostredia v Petržalke je ohrozená!

18.10.2018

Zdroj: archív M.D.

Páčil sa vám článok?

(pr) Kvalita životného prostredia v Petržalke je ohrozená! Vo svojom komentári o tom píše Miroslav Dragun, ktorý zastavil ropovod cez Žitný ostrov a Petržalku, upozornil na skládku CHZJD vo Vrakuni, odhalil navážanie stavebného odpadu na stavbu bratislavského obchvatu a je jeden z hlavných iniciátorov národného parku Podunajsko.

O Petržalke sa dlhé roky hovorilo ako o betónovej džungli bez kúska poriadnej zelene, ale my Petržalčania vieme, že opak je pravdou. Petržalka je zatiaľ zelenými pľúcami Bratislavy. Nachádzajú sa tu úžasné zákutia v lužných lesoch pri Dunaji, pokojné oázy v petržalskom lesoparku v okolí Malého a Veľkého Draždiaka. To všetko však môže byť čoskoro minulosťou.

Vďaka nezodpovednému správaniu štátnych inštitúcií, chamtivosti developerov a majiteľov skládok odpadu nielen na území Petržalky si ohrozujeme zdroje pitnej vody, chránené prírodné územia, ale hlavne našu mestskú časť ako takú. Za tichého súhlasu štátnych inštitúcií sa do Jarovského ramena vysypalo stovky ton odpadu a ďalšie stovky ton sa používa na stavbu ďalších častí obchvatu Bratislavy.

Kde sú teraz zodpovední? Počujete to ohlušujúce ticho? Či už zo strany primátora Bratislavy, starostu Petržalky, podpredsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja, ktorá zároveň sedí aj v dozornej rade bratislavských vodárni! Všetci len mlčia a čakajú, ako to dopadne!

Preto sa pýtam, Petržalčania, Bratislavčania, do kedy budeme v tichosti sledovať to ako nám chamtiví developeri a nezodpovedný štát ničia naše mesto a našu Petržalku? Budeme sa nečinne prizerať na to, ako končí odpad v ramenách Dunaja a pod telesom diaľnice?

Už nebudeme mlčať a spoločne zastavíme devastáciu životného prostredia v Petržalke!

 

 

Objednávateľ: Miroslav Dragun, Medveďovej 1, 85104, Bratislava DodávateľNeuropea, IČO: 36 696 129, Pribinová 25, Bratislava

Páčil sa vám článok?