Rudolf Kusý: Nové Mesto je najtransparentnejšie v kraji. Opäť

23.10.2018

Zdroj: archív R.K.

Páčil sa vám článok?

(pr) Prihrať byt poslancovi, starostovi, pracovníkovi úradu, či niekomu, komu sa bolo treba zaviazať. Zdá sa vám to neuveriteľné? Absurdné? Práve takto vyzerala komunálna politika v Bratislave, v čase, keď som sa stal starostom.

Zároveň to bola jedna z vecí, proti ktorým som sa ako starosta hneď na začiatku rozhodol nekompromisne bojovať. Zastavili sme rozdávanie bytov, ktoré sa v minulosti rozdávali za veľmi pochybných okolností. Sprísnili sme formu prenájmu obecných bytov. Odstrihli sme externé firmy, ktoré parazitovali na samospráve. Každý predaj a prenájom majetku dôsledne zvažujeme.

Podobných zmien sme spravili desiatky. Aj vďaka tomu je bratislavské Nové Mesto najtransparentnejšia mestská časť v Bratislave. Najtransparentnejšia obec v rámci bratislavského kraja. A druhá najtransparentnejšia obec na celom Slovensku! Potvrdil to rebríček, ktorý zverejnila Transparency International Slovensko. Za týmto výsledkom je osem rokov tvrdej práce. O to viac, že keď som preberal vedenie našej mestskej časti, bolo Nové Mesto kdesi okolo 50. miesta.

V Novom Meste sa dlhodobo snažíme držať hesla: „Zverejníme všetko, čo sa dá a nielen to, čo musíme.“ Znamená to, že dávame ľuďom čoraz viac stále kvalitnejších informácií. Prečo? V situácii, keď ľudia úradom neveria, treba byť proaktívny. V čase, keď sa mnohí uchyľujú ku klamstvám a polopravdám, potrebujeme minimalizovať priestor na „šuškandu“ a šírenie nezmyslov.

Som preto rád, že v čase, keď sa pred voľbami niektorí kandidáti zobúdzajú zo štvorročnej letargie a tvrdia, že zaručene vedia, čo by sme mali urobiť, my máme konkrétne výsledky, ktoré oceňujú ľudia, aj nezávislí experti.

                                                                  Rudolf Kusý, starosta MČ Bratislava-Nové Mesto

Objednávateľ: Rudolf Kusý, Americká 2, 831 01 Bratislava / Dodávateľ: NIVEL PLUS s.r.o., Ivanská cesta 2D, Bratislava, IČO: 35712058

Páčil sa vám článok?