Rudolf Kusý: Najkvalitnejšie školské ihrisko je v Novom Meste

11.9.2018

Zdroj: archív R.K.

Páčil sa vám článok?

(pr) Deti z bratislavského Nového Mesta dostali v týchto dňoch moderné ihrisko, aké by im mohol závidieť nejeden futbalový klub. Vyrástlo v areáli Základnej školy na Kalinčiakovej ulici a slávnostne ho otvorili prvý septembrový utorok.

Je to ihrisko s jedným z najkvalitnejších povrchov na Slovensku a celkom určite je to najlepšie futbalové ihrisko s umelou trávou, aké u nás nájdete pri základnej škole. Teším sa, že tento areál poslúži predovšetkým novomestským deťom a skvalitní podmienky na tréningy mladých športovcov,“ hovorí starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý. Okrem detí z miestnej základnej školy ho budú využívať napríklad deti z Novomestského športového klubu.

Unikátne športovisko spĺňa prísne kritériá medzinárodných futbalových organizácií UEFA a FIFA a stojí v susedstve svojho „väčšieho brata“ – Národného futbalového štadióna, ktorého výstavba sa blíži do finále. A toto susedstvo oboch nových športovísk nie je náhodné – financovanie výstavby ihriska na Kalinčiakovej je na základe iniciatívy vedenia mestskej časti úlohou investora. „Požiadali sme ho, aby okrem výstavby štadióna pristúpil aj na vyvolané investície v prospech Novomešťanov. Okrem toho, že niečo postaví „pre seba“, vybuduje niečo, čo zlepší a skvalitní život miestnych ľudí, ktorí sú výstavbou najviac dotknutí,“ zdôrazňuje starosta Rudolf Kusý. Súčasťou moderného areálu na Kalinčiakovej aj atletický bežecký ovál či sektor na skok do diaľky.

A to nie je všetko – areál sa už onedlho rozšíri o ďalšie ihrisko s trávnatým povrchom. Umiestnené bude na ploche, ktoré v súčasnosti využíva investor pre zariadenia staveniska štadiónu. Hneď, ako sa odsťahujú, môže sa začať s jeho budovaním.

Objednávateľ: Rudolf Kusý, Americká 2, 831 01 Bratislava

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie