Inšpirácie v bývaní

15.6.2018

Zdroj: Rigips

Páčil sa vám článok?

(pr) Blížiace sa leto v nás prebúdza energiu. Aj vy ste sa rozhodli pre letný refresh vášho bývania či pracoviska? Veď teplé počasie a dovolenkové obdobie sú ideálne pre rekonštrukciu bytu, či vymaľovanie a veľké upratovanie... Tak vám prajeme veľa energie, nápadov, úspechov a pripájame k tomu pár inšpirácií.

Radosť z bývania sa ukrýva v detailoch

Stavebnou úpravou, ktorá výrazne vplýva na konečnú kvalitu bývania a estetický vzhľad stien, sú práve omietky a stierky. Tvoria nie len finálny vzhľad stien a stropov, ale majú aj dôležité funkčné vlastnosti.

Kvalitné, zdravé a odborne nanesené omietky s funkčnými vlastnosťami

Sadrové stierky a omietky Rimano sú vhodné pre novostavby aj rekonštrukcie a na všetky stavebné materiály. Sú zdravé vďaka obsahu prírodnej sadry, sú mimoriadne hladké a zároveň antistatické, nezachytáva sa na nich preto prach a sú odporúčané do detských izieb ako aj pre alergikov. Sadra zároveň absorbuje nadbytočnú vlhkosť, ktorú uvoľňuje naspäť do ovzdušia, keď je vzduch v miestnosti suchý napr. v čase vykurovania. Pre kvalitný vzduch a príjemnú klímu v domácnosti preto nie je potrebné investovať do drahých odvlhčovacích alebo vysušovacích zariadení, stačí správne zvoliť omietku. A ak potrebujete odbornú pomoc pri realizácii, stačí ak kontaktujete Rimano Ligu Majstrov, ktorá združuje overených a certifikovaných stavebníkov. Vaše lepšie bývanie je tak pod dohľadom spoločnosti Rigips od výroby omietky či stierky až po jej nanesenie na stenu u Vás doma. www.rlm.sk

Zdroj: Rigips

Správne zvolený stavebný materiál je základ úspechu. Zaveste murovanie na klinec

Aký stavebný materiál Vám napadne ako prvý, ak požadujete bezpečnú a odolnú stenu? Tradičnou voľbou by bola plná tehla alebo pórobetón. Sadrokartónová doska Habito je však až 5x pevnejšia  a rovnako bezpečná ako plná tehla. A pozor, kým m2 tehlovej steny váži cca 141kg, rovnaký m2 sadrokartónovej dosky Habito váži iba cca 29kg. Jej výnimočné vlastnosti tu nekončia, je dokonca možné kotviť predmety bežnou skrutkou bez hmoždiniek a predvŕtania. Zavesiť policu s knihami alebo veľký televízor bez prachu z predvŕtavania nie je žiaden problém. Jediný kotviaci bod v sadrokartónovej doske Habito má únosnosť až 25kg. Výborné vlastnosti dosahuje aj v oblasti zvukovej izolácie. Priečky z Habita sú priam vhodné na odhlučnenie interiérov, svojimi parametrami výrazne prekonajú priečky z murovaných materiálov. Výsledkom sú užšie steny a viac úžitkovej plochy, menej vlhkosti a rýchlejšia výstavba. www.rigips.sk

Zdroj:

​​Originálny TIP: premeňte fádne steny na interaktívny priestor

Len cca 90 minút vám stačí na nanesenie magnetickej omietky na stenu, a špendlíky, lepidlo či montovanie poličiek sú minulosťou! Vďaka novej magnetickej omietke Rimano si fotky, plagáty či lístočky pripnete na stenu obyčajnými magnetkami.  Efektívne, kreatívne a zdravé zároveň.

Zdroj: Rigips

Tak vyskúšajte aj vy jarný facelift vášho bývania. RIGIPS má riešenia pre všetky interiéry!  www.prelepsiebyvanie.sk

 

Páčil sa vám článok?