Dobrý tip: Športom ku zdraviu sa môžu dopracovať už všetci

16.6.2018

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Športové podujatia sú niečo ako balzam pre dušu a jej pohladenie. Samozrejme, že to viac menej platí pre mužov, no nikto nebude brániť ani ženám v tom, aby si toto leto naplánovali univerzálny výlet za športom. Prezradíme vám, ako si tým môžete pomôcť.

Šport znižuje škodlivé účinky stresu

Rýchle životné tempo spôsobuje, že väčšina ľudí zažíva stres, ktorý vyvoláva produkciu kortizolu. Tento hormón negatívne ovplyvňuje všetky metabolické procesy v tele a je dokonca jednou z príčin vypadávania vlasov.

Športové zaťaženie potláča tvorbu kortizolu a znižuje negatívny vplyv stresu na telo. Je to jeden z dôvodov, prečo ho môžete začať praktizovať aktívne ale aj pasívne. A motivovať sa môžete výberom lístkov na futbalové zápasy, na ktorých zažijete neopakovateľnú atmosféru. Začať niekde musíte.

Preč s unavenými očami

Vďaka športu nezostáva nadbytočná tekutina v tele. A to nielen odstraňuje prebytočné centimetre, ale je tiež účinným nástrojom v boji proti tmavým kruhom pod očami. Pravidelné cvičenie je výborným liekom v boji proti únave, ktorú je najviac vidieť práve na očiach.

Cvičenie zlepšuje náladu a sexuálny život

Ako vedci zistili, atletika, chôdza, jogging a fitness joga pozdvihujú vašu náladu, zvyšujú sexuálnu túžbu, zatraktívňujú človeka a posilňujú tak jeho sebavedomie. Niet divu, že majú potom niektorí športovci, ktorých výkon si môžete pozrieť na živo aj vďaka vstupenkám na MS 2018, toľko chute na trávenie spoločných chvíľ s partnerkami.

Urobte si športom radosť

Počas športového tréningu sa v tele produkujú endorfíny - hormóny, ktoré zlepšujú vašu náladu, podporujú energiu a dávajú vám pocit radosti. To najdôležitejšie pre spokojný a šťastný život.

Zázračný elixír mladosti

Vedci zistili, že systematická alebo mierna telesná aktivita má priaznivý vplyv na zdravie a dokonca omladzuje telo zvonku aj zvnútra! Ukázalo sa, že hranie športov nielen pomáha schudnúť, posilňuje telo a myseľ, ale zároveň poskytuje príležitosť vyhnúť sa lekárom a plastickým chirurgom.

Možnosti, ako sa cítiť lepšie a zachovať si zdravý úsudok na všetko, čo sa naokolo nás deje je niekoľko, no ich výber ostáva len a len na vás. Malé odporúčania krátkeho zájazdu na zápas neuškodia nikomu, minimálne nie vášmu partnerovi, s ktorým si potrebujete dopriať pár dní voľna. Toto je tá pravá príležitosť pre jednotlivcov alebo páry, ktoré vedia, že ten správny adrenalín v žilách musí z času na čas byť.

Páčil sa vám článok?