Politická špina

18.6.2018

Zdroj: Oliver Kríž

Páčil sa vám článok?

(pr) Máte nepriateľov? Výborne. To znamená, že ste v živote za niečo bojovali. Na tento výrok Winstona Churchilla si spomeniem pred každými voľbami, keď sa vynorí politická špina.

Nebudem to zosobňovať, predstavte si ho napríklad ako neforemnú hnedú hmotu. Pre politickú špinu je charakteristický hluk, zápach a hystéria. Politická špina iba púta a priťahuje pozornosť. Nič nebuduje ani neopravuje. Iba deštruuje. A bráni v práci tým, ktorí sa snažia riešiť, stavať, rekonštruovať či za niečo systematicky bojovať.

Bol som už počas svojej kariéry komunálneho poslanca politickou špinou obviňovaný z nepredstaviteľných prepojení. A vždy podľa toho ako sa to komu aktuálne hodilo. Raz som bol vykresľovaný ako kandidát finančnej skupiny, raz ako kandidát oligarchu, dokonca som už mal byť aj spojencom hernej loby. Dosť silné pozadie na človeka, ktorý stále žije v petržalskom byte. Očakávam ešte, že ma obvinia z užívania drog či nebodaj obťažovania detí.

Voči politickej špine objavujúcej sa raz za štyri roky (vždy pár mesiacov pre voľbami) som už imúnny. Obrnil som sa voči zápachu, hluku aj hystérii. Rozum mi hovorí, že na nezmysly nemá zmysel reagovať. Urobím to aj tentoraz a budem sa aj naďalej aktívne venovať práci v prospech obyvateľov Petržalky.

Ak očakávate, že na záver budem nejakú tú politickú špinu personalizovať, tak vás sklamem. Predstavte si ho ako chcete. Napríklad ako neforemnú hnedú hmotu...

PaedDr. Oliver Kríž, Váš poslanec

www.kriz.sk

 

 

Páčil sa vám článok?