Bratislavský "Slovan" v Západnej konferencii

8.2.2018

Zdroj: Pulitzerr

Páčil sa vám článok?

(pr) Do konca tejto sezóny zostali len dve stretnutia. Bohužiaľ, Slovan sa už sotva dostane do play-off KHL, na 8. postupové miesto stráca 25 bodov. "Slovan" je v súčasnosti na 12. mieste s 55 bodmi.

Sezóna 2017/2018 pre bratislavský tím sa dá nazvať úspešným s veľkým prehnaním: z 54 zápasov tím, vedený bieloruským trénerom Eduardom Zankovetsom, vyhral 14 zápasov v riadnom čase, 3 v nastavenom, 7 krát prehral v predĺžení a 30 zápasov skončilo v porážke v riadnom čase.

Zankovets Eduard nahradil českého špecialistu Miloša Říhu, ktorý trénoval bratislavský klub od roku 2015. Zankovets, ktorý v minulosti viedol "Barys" z Astany a národný tím Kazachstanu, vstúpil do klubu v novembri 2017, teda tím získal 18 bodov v 18 zápasoch, štatistiky tímu je možné skontrolovať na stakers.com.

S príchodom Eduarda Zankovetsa začala nová fáza klubu s novými očakávaniami. Doterajší špecialista Miloš Říha bol prepustený z funkcie kvôli neplneniu očakávaní. Či už súčasný úspech "Slovanu" uspokojí vedenie klubu, bude o známe až neskôr.

V posledných piatich stretnutiach hrách "Slovan" utrpel tri prehry za sebou: 3:2 od tímu "Dinamo Minsk", 5:1 od tímu "Nižnekamsk" a s výsledkom 5:3 sa skončil zápas proti "Salavat Ufa". 

Po tom, čo sa ukázalo, že "Slovan" nespĺňa nárok na play-off KHL, klub uvoľnil svojich útočníkov 29-ročného Michala Řepíka a 30-ročného Juraja Mikúša do českej extraligy. Řepík pokračuje v tíme "Sparta Praha", Mikúš bude aj naďalej hrať v zložení VERVA Litvínov. Podľa vzájomného súhlasu opustil klub 27-ročný obranca Tomáš Voráček. Čech bude aj naďalej pôsobiť tiež pre českú "Spartu".

Pred "Slovanom" sú posledné dve stretnutia: hosťujúci zápas proti "Podolsk" 27. februára a 1. marca klub hostí minský tím "Dinamo", ktorý nedávno "Slovan" pripravil o tak potrebné body.

V Západnej konferencii má reálne šance na dosiahnutie play-off tím "Čerepovec", ktorý je na 9. mieste so 79 bodmi. "Čerepovec" zaostáva od postupového 8. miesta len o jeden bod - moskovské "Dinamo" má 80 bodov. Obaja "Dinamo" aj "Čerepovec" majú v zálohe ešte dve stretnutia a diváci očakávajú vyrovnané zápasy o miesto v play-off. Čas a dátum začiatku zápasov je možné zistiť na stránke Stakers. Vo Východnej konferencii, veľkú šancu postúpiť a obsadoť až 8-7. miesto má z 9 pozície "Amur Chabarovsk" s 84 bodmi, rovnaký počet bodov má "Avangard Omsk", ktorý je umiestnený na vyššej priečke.

Páčil sa vám článok?