Miroslav Dragun: Nie je únosné, aby Petržalčania nemali kde parkovať.

30.10.2017
Páčil sa vám článok?

(pr) O kritickej situácii s parkovaním sme sa rozprávali s kandidátom na župného poslanca Miroslavom Dragunom.

Ako vnímate aktuálnu situáciu s parkovaním v Petržalke?
Aktuálna situácia je absolútne neúnosná. Dovolím si tvrdiť, že viac ako polovicu parkovacích miest v Petržalčanom zaberajú ľudia bez pobytu v Petržalke tzv. CPčkári. Samozrejme je dôležite, aby títo mimobratislavčania nezačali svoja autá parkovať na okraji Jaroviec, Rusoviec alebo Čunova. Lebo tieto obce sú neoddeliteľnou súčasťou Bratislavy a je dôležité, aby netrpeli rozhodnutím “veľkej” Petržalky.

V Bratislave však bola prijatá jednotná parkovacia politika. Nie je riešením týchto problémov?
Nie, práve naopak - síce bol prijatý rámec, ale ďalšie predpisy už nie. Je to politický boj primátora a poslancov, nie úprimná snaha o riešenie problému, ktorý trápi bežných ľudí každý deň. Bohužiaľ súčasťou tohto boja sú aj niektorí župní poslanci, ktorí sedia aj v mestskom zastupiteľstve a pre lepšie parkovanie Petržalčanov neurobili nič.

Ako by mal podľa Vás vyzerať férový systém, ktorý uľahčí život Petržalčanom?
Jednoznačne by mal zvýhodniť parkovanie Petržalčanom s trvalým pobytom. Nie je únosné, aby stovky miest zaberali CPčkári a firemné autá.

V minulosti sa Vám petíciou podarilo zastaviť ropovod v Petržalke. Aké praktické riešenie vidíte teraz?
Pri ropovode pomohol verejný tlak. Bratislavčania ropovod jasne odmietli. Myslím si, že je čas aby Petržalčania jasne povedali, že nechcú, aby im pod oknami parkovali zadarmo ľudia bez trvalého pobytu. Na to však nebude stačiť len bežná občianska aktivita. Preto som sa rozhodol kandidovať za poslanca BSK. Ako poslanec by som totiž vedel pre Petržalčanov spraviť podstatne viac.

Objednávateľ: Miroslav Dragun, Medvedovej 1, 851 04 Bratislava I Dodávateľ: NEUROPEA, s.r.o., Pribinova 25, 811 09 Bratislava, IČO: 36 696 129
Páčil sa vám článok?