Staromešťania sa opäť môžu tešiť na tradičný Staromestský halloweensky karneval.

19.10.2017

Zdroj: archív M. B.

Páčil sa vám článok?

(pr) Medická záhrada je jedno z mála miest v Starom Meste, ktoré predstavuje priestor pre oddych, mestský park, kde si môžete posedieť na lavičke alebo v kaviarni na kávičke, zatiaľčo sa vaše deti môžu v bezpečí hrať. Medická záhrada je tu pre všetkých Staromešťanov, ktorí hľadajú v centre mesta oázu pokoja, napešo od svojich domovov.

Toto miesto navštevujem pravidelne so svojimi deťmi aj ja. A práve oni ma pred pár rokmi inšpirovali k tomu, že som sa podujal pravidelne organizovať v spolupráci so Staromestskou knižnicou kultúrne podujatia pre staromestské deti a ich rodičov. Priestor Letnej čitárne v Medickej záhrade sa stal miestom, kam každoročne pozývam Staromešťanov a ich deti na obľúbené a čoraz viac navštevované akcie. Svojimi aktivitami sa snažím o oživenie Medickej, aby sa tento krásny park stal miestom stretávania Bratislavčanov, miestom, kde to žije športovými a kultúrnymi podujatiami.

Cyklus podujatí začína v lete sériou bábkových predstavení pre deti pod názvom LETO V MEDICKEJ. Určite všetci dobre poznáte úžasné bábkové divadlo Stražanovcov, s ktorým túto skvelú akciu organizujem. Tento rok v septembri som prvýkrát odštartoval podujatie HURÁ DO ŠKOLY určený pre staromestských prváčikov, ale aj ostatných malých školákov. No a koniec októbra už pravidelne patrí kultovému STAROMESTSKÉMU HALLOWEENSKEMU KARNEVALU. Jedinou povinnosťou je navštíviť toto bláznivé popoludnie v originálnej maske, pekné ceny vyhrávajú len tí najlepšíJ Domov však nikto neodchádza naprázdno. Okrem dobrej nálady si deti môžu odniesť farebnú kresbu na tvári, vlastnoručne vyrezanú tekvičku či lampión zo sprievodu.  

Pri tejto príležitosti by som rád pozval všetkých Staromešťanov už na 3. ročník STAROMESTSKÉHO HALLOWEENSKEHO KARNEVALU, ktorý sa bude konať v Medickej záhrade vo štvrtok 26. 10. 2017 od 15.30 hod.

Podujatím bude sprevádzať vynikajúca speváčka a herečka Veronika Hatala. Deti sa môžu tešiť na čarodejnícke pesničky, súťaž o najlepší karnevalový kostým – preto je dôležité prísť v originálnej maske! Nebude chýbať maľovanie na tvár či vyrezávanie tekvíc. Atraktivitou tohto ročníka bude úžasná interaktívna bubnová šou, celú akciu uzavrie veselý lampiónový sprievod. Príďte všetci v dobrej halloweenskej nálade!

Viac informácií na webstránke: www.borgula.sk

Zdroj:

Páčil sa vám článok?