Sociálne služby v Čunove budú poskytovať

1.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nová samosprávna garnitúra v Čunove to nemá ľahké, chýbajú jej predovšetkým prostriedky, no projektov vytýčených pred voľbami sa podľa novej starostky vzdať nemienia.

Týka sa to predovšetkým sociálnych služieb občanom. „V tejto kapitole volebného programu bola aj sociálna služba, ale keď sme sa chceli do jej napĺňania pustiť, zistili sme, že nie sú na ňu prostriedky,“ hovorí nová starostka Gabriela Ferenčáková. Miestny úrad totiž pred voľbami nepožiadal o pridelenie prostriedkov na sociálnu službu do konca októbra, čo je rozhodujúci termín.

„Teraz nám ľudia vyčítajú, vraj sme len sľubovali,“ pokračuje G. Ferenčáková. „Nemohli sme vedieť, že úradníci si nesplnia túto povinnosť.“ Starostka nechce ľuďom dávať plané nádeje s tým, že sa táto služba začne poskytovať neskôr. Otvorene hovorí, že treba počkať na nový fiškálny rok a už na jeseň tohto roku sa pripraviť. Už sa to vlastne deje - dnes chodia členky sociálnej komisie po mestskej časti a zisťujú reálny záujem, a keď bude reálna potreba a odôvodnené požiadavky, od nového hospodárskeho roku budú poskytovať podporu a pomoc.

„Nie sú tu len starší odkázaní ľudia, ale sú tu aj mladé rodiny, kde musia chodiť obaja rodičia do práce, a majú trebárs bezvládnych rodičov. Každému, kto má nárok, pomôžeme v rámci zákonných limitov,“ uvádza G. Ferenčáková. Takisto nemieni Čunovo zlikvidovať materskú školu. Už v tomto roku sa črtá začatie výstavby nových domov, to znamená nové rodiny, nové deti.

(gub)
Páčil sa vám článok?