Budovu Satelitu na Borinskej ulici zbúrajú

8.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zničenú budovu na Borinskej ulici známu ako Satelit je mestská časť Lamač rozhodnutá predať. O kúpu objektu prejavilo záujem osem kupcov, pri predaji však nemá byť rozhodujúca cena.

Ako nám potvrdila starostka Lamača Oľga Keltošová, samospráva ukončila výberové konanie a spomedzi ôsmich záujemcov vyberie toho, kto po nevyhnutnej asanácii objektu bude ochotný postaviť nový a využívať ho na prospech Lamačanov, pričom nové prevádzky nebudú rušiť nočný pokoj. Vítané sú podľa nej podnikateľské aktivity, ktoré v mestskej časti chýbajú a týkajú sa rozvoja športu, relaxu a podobne. O najlepšej ponuke rozhodne miestne zastupiteľstvo.

V lamačskom Satelite bola kedysi reštaurácia a bývali v ňom aj diskotéky. Za poslených desať rokov sa mestskej časti nepodarilo objekt predať. Stroskotali aj pokusy o dlhodobý prenájom, mnohých odradil nevyhovujúci stav budovy.

Podľa starostky O. Keltošovej budovu mal vlani na základe rozhodnutia miestneho zastupiteľstva kúpiť záujemca, ktorý tam chcel prevádzkovať penzión so službami pre ťažko chorých. „Ako zámer sa to zdalo zaujímavé, lenže potom vysvitlo, že záujemca v tejto oblasti nikdy nepodnikal a nemá ani licenciu ministerstva.“ A keď nádejný kupca nezaplatil v zákonnej lehote dohodnuté poplatky, musel miestny úrad od zmluvy odstúpiť.

(rob)
Páčil sa vám článok?