Na Kýčerského bude poriadok až po dražbe

6.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na rohu ulíc Kýčerského a Šancová sa už mesiace vytvára smetisko. Plochu v tejto časti centra mesta, neďaleko trhoviska na Žilinskej a vchodu do ministerstva financií, špatia polorozpadnuté búdy bývalého pohostinstva.

Podľa informácií hovorkyne Starého Mesta Aleny Kopřivovej ide o súkromný majetok, ktorý už dávnejšie prenajal jeho vlastník spoločnosti EDA a tá tam zriadila pohostinstvo. Keďže nájomca riadne neplatil, zmluva zanikla. Navyše pozemok nedal do pôvodného stavu, začalo sa na ňom vytvárať smetisko, na čo sa sťažovali aj obyvatelia okolitých domov. Prostrediu neprospieva ani torzo drevených konštrukcií bývalého zariadenia.

Ešte v novembri minulého roku oznámil vlastník pozemku, že sa obrátil na exekútorský úrad, aby urobil dražbu hnuteľných vecí, ktoré sa tam nachádzajú. Kým sa dražba neuskutoční, s majetkom spoločnosti EDA sa nesmie narábať.

Hovorkyňa A. Kopřivová dodala, že majiteľ pozemku má záujem o usporiadanie sporu, pretože ho chce prenajať inému záujemcovi. Smetisko a špinu sa snaží zlikvidovať a upratať hneď, ako zistí, že sa tam opäť vytvára.

(rob)
Páčil sa vám článok?