Obnova Gorkého ulice je zatiaľ neistá

1.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na rekonštrukciu Gorkého ulice a Komenského námestia, o ktorom uvažovala mestská časť v predchádzajúcom období, bola urobená projektová príprava pre stavebné povolenie.

Mestská časť Staré Mesto je pripravená realizovať tento zámer podľa projektu, ktorý vypracoval ateliér architekta Otta Grossmanna. Otázkou však je, či bude aj naďalej medzi jej „horúcimi“ prioritami.

,,Je vysoko pravdepodobné, že ich súčasné zastupiteľstvo prehodnotí a plánovanú sumu na rekonštrukciu vo výške šesť miliónov korún použije napríklad na rekonštrukcie jaslí, zriaďovanie zariadení opatrovateľskej starostlivosti, domovov dôchodcov a podobne,“ povedal nám starosta mestskej časti Staré Mesto Andrej Petrek. V takom prípade by sa rekonštrukcia odsunula na neskorší termín. Podľa A. Petreka nie je pritom vylúčené, že sa projekty ešte neupravia.

Pripomeňme, že podľa projektu architektov pod vedením O. Grossmanna by sa Gorkého ulica mala sčasti zmeniť na pešiu zónu, mali by tu pribudnúť stromy, v celej šírke by na nej mala byť osadená nová dlažba, pribudnúť by malo moderné osvetlenie a organizácia parkovania by bola iná ako v súčasnosti. Projekt zahŕňa aj priľahlé Komenského námestie. Architektonické riešenie Gorkého ulice by malo nadviazať na Hviezdoslavovo námestie.

(juh)
Páčil sa vám článok?