Neštátne zdravotníctvo v centre meste funguje

16.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zmeny v štruktúre štátnych zdravotníckych zariadení znamenali pre množstvo pacientov v meste možnosť komplexnej starostlivosti na jednom mieste.

Z centra Bratislavy však táto možnosť celkom nezmizla zásluhou neštátnych lekárov. Poliklinika na Mýtnej je totiž už tri roky neštátna a hoci ešte stále prechádza rekonštrukciou, jej kapacita i služby sa rozširujú.

„Dnes máme dvanásť praktických lekárov, čo je trikrát viac, ako tu bolo predtým. Chodí k nim dvadsaťtisíc pacientov oproti šesť a pol tisícu pred troma rokmi,“ hovorí Ivan Halmo, zástupca vedenia polikliniky. Dodáva, že kapacity praktických lekárov ešte zďaleka nie sú naplnené.

Pacientom slúži aj rad špecialistov, ktorí ošetrujú aj pacientov, ktorí tu nemajú lekára prvého kontaktu. I. Halmo tvrdí, že poliklinika sa posunula do roviny, akú nemá, najmä v technickom vybavení, žiadna iná poliklinika v meste.

Ak aj možno odhadovať celkový počet pacientov praktických i odborných ambulancií Polikliniky na Mýtnej ulici na približne 50-tisíc, je to na centrum hlavného mesta málo. V každom prípade by sa asi mohlo vedenie fakultnej nemocnice, ktorá má v meste dominanciu, na Mýtnej čosi naučiť.

(gub)
Páčil sa vám článok?