Rekonštrukciu bývalej školy nepodporujú

15.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bývalú budovu školy na Lazaretskej 3 chce rekonštruovať spoločnosť Noavista, ktorú ako investora obnovy presadil bývalý starosta Starého Mesta Peter Čiernik.

Súčasné vedenie Starého Mesta zámer obnovy školy na Lazaretskej nepodporuje. Ako nám povedal zástupca staromestského starostu Peter Tatár, škola bola vyradená zo siete školských zariadení nielen pre zlý stav budovy, ale aj preto, že bola nadbytočná. Okrem toho má mestská časť výhrady aj proti projektu samému. „Považujem za neprípustné, aby bol školský dvor na streche,“ povedal nám P. Tatár. „Tento projekt nie je dobrý a mestská časť Bratislava - Staré Mesto nemá záujem ho podporovať.“

V súčasnosti je objekt základnej školy v časti priľahlej k budove policajného riaditeľstva staticky narušený a celkovo je pre nedostatočnú údržbu prakticky v dezolátnom stave. Zámer spoločnosti ráta s tým, že k škole pribudne polyfunkčný objekt, v ktorom má byť okrem 40 bytov aj fitnescentrum a reštaurácia. Zo strany Lazaretskej ulice chce objekt zrekonštruovať a nadstavať a zo strany Cukrovej vybudovať polyfunkčný bytový dom. V dvojpodlažnej podzemnej garáži je navrhnutých 175 parkovacích státí.

Zrekonštruovaný objekt základnej školy má mať 15 tried a osem odborných učební pre celkovo 350 žiakov a 35 zamestnancov školy. Na prízemí sa má nachádzať telocvičňa so šatňovými a hygienickými priestormi. V suteréne školy je navrhnutá jedáleň a skladové priestory. Na štvrtom a piatom nadzemnom podlaží sú navrhnuté veľkometrážne služobné byty so samostatným vstupom. V bytovom dome by mali byť byty rôznych veľkostí, na prízemí sú navrhnuté obchodné priestory. S rekonštrukciou školy a výstavbou polyfunkčného objektu by sa malo začať na jar tohto roka, ukončená by mala byť v roku 2010.

Do zámeru rekonštrukcie školy je možné nahliadnuť do 26. februára v priestoroch Služby občanom na prízemí magistrátu  na Primaciálnom námestí. Dovtedy môže verejnosť doručiť písomné pripomienky Obvodnému úradu životného prostredia na Karloveskej 2.

(juh)
Páčil sa vám článok?