Na Olejkárskej ulici vraj už bude čistejšie

15.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hoci sa na stavenisku komplexu Eurovea na Pribinovej pracuje už niekoľko mesiacov, okolie dôsledky stavebných prác nepociťovalo. Až donedávna.

Čitatelia nás upozorňovali, že Olejkárska ulica je od východu zo staveniska až po Landererovu zanesená za sucha prachom a hlinou, za dažďa silnou vrstvou bahna. Najkritickejšia situácia asi bola piateho februára, keď sa po niekoľkých dňoch striedavých dažďov stavenisko zmenilo na more blata.

Patrícia Hradilová, hovorkyňa spoločnosti Ballymore, ktorá je investorom stavby, nás informovala, že na stavenisku sú síce zariadenia na umývanie kolies áut, ale zrejme nestačia. Na zlepšení situácie už pracujú. Sprostredkovala nám stanovisko vedenia. V ňom sa uvádza, že zo stavby treba odviezť 450-tisíc kubíkov výkopového materiálu, čo znamená prejazd jedného nákladného auta každých päť minút.

Napriek tomuto tempu prác spoločnosť prijala niekoľko opatrení na zlepšenie situácie na verejných komunikáciách súvisiacich so stavbou. Kolesá a podvozky vozidiel bude umývať vysokotlakové automatické zariadenie a pripravili tiež záložný systém na ručné umývanie. Na čistenie komunikácií vnútri stavby i jej okolí nasadzuje firma čistiace vozidlo, ktoré ich bude pravidelne niekoľkokrát denne čistiť. V prípade, že sa znečistenie verejnej komunikácie objaví medzi prejazdmi umývacieho auta, dispečer ho okamžite nasadí do akcie.

(gub)
Páčil sa vám článok?