Starú tržnicu po 39 rokoch opäť otvoria

13.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Starú tržnicu na Námestí SNP pre verejnosť otvoria v pondelok 13. decembra. Po kolaudácii a nadobudnutí právoplatnosti užívacieho povolenia sa konalo v dokončenom objekte v druhej polovici novembra preberacie konanie.

Od pondelka 6. decembra zariaďujú v Starej tržnici svoje prevádzky prví nájomcovia obchodných priestorov. Do začiatku decembra sa hlavnému prevádzkovateľovi - spoločnosti Spiller Farmer, podarilo uzatvoriť nájomné zmluvy na 90 percent obchodných priestorov na prízemí a prvom poschodí objektu. Suterén tržnice, ktorý je o čosi náročnejší na zariaďovanie, pretože tu budú prevádzky s baleným mäsom, rybami a údeninami, bude v plnej miere sprístupnený začiatkom budúceho roku.

Stará tržnica po rekonštrukcii poskytne celkom 2343 m2 predajnej plochy, na ktorej bude v rámci troch podlaží okolo 90 samostatných obchodných prevádzok a predajných pultov. V suteréne zákazník nájde výlučne potravinárske výrobky ako ryby, údeniny, zverinu, balené mäso, ale aj ochutnávku vín. Na prízemí budú dominovať mobilné predajné pulty, na ktorých sa bude môcť predávať iba ovocie, zelenina a kvety. Vo väčších prevádzkach umiestnených do ulice nájde svoje miesto kaviareň a cukráreň, potravinová predajňa s mliečnymi výrobkami, pečivom alebo racionálnou stravou pre diabetikov. Chýbať nebude ani novinový stánok. Na prvom poschodí sa budú predávať knihy, suveníry. Okrem toho tu bude čajovňa a veľký pivný bar.

Hlavným prevádzkovateľom a správcom Starej tržnice, ktorá naďalej patrí mestu, je spoločnosť SF Stará tržnica. Ide o dcérsku spoločnosť britskej firmy Spiller Farmer, ktorú založili v roku 1993. Od roku 1995 zastupuje na Slovensku veľkú medzinárodnú spoločnosť Healey & Baker, známu v tejto súvislosti najmä svojím know-how a skúsenosťami z prevádzky veľkých obchodných zariadení po celom svete.

Bratislavská Stará tržnica je dobovo veľmi cennou technickou pamiatkou. Mesto ju postavilo za necelých dvanásť mesiacov v roku 1910. Prevádzka v nej sa začala hneď na druhý deň. Funkciu mestskej tržnice plnila vyše 50 rokov, až kým v roku 1960 nezanikla. V pondelok 13. decembra začne teda plniť svoju pôvodnú úlohu po dlhých 39 rokoch.

(miv)

Páčil sa vám článok?