Trhy majú patriť zelenine a potravinám

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Malý trh nahradilo v týchto dňoch trhovisko na Poľnej ulici, onedlho svoje brány otvorí aj vynovená Stará tržnica. Svoje trhoviská však majú aj ostatné bratislavské mestské časti. Preto sme sa zaujímali, aké majú bratislavskí chodci skúsenosti s nákupom na trhoviskách.

Viliam K., technik: Ja nechodím nakupovať do tržnice. Ani na trh. U nás nakupuje žena, ja jej len niekedy pomáham. Nakupovať chodíme najmä do obchodov.

Henrieta S., nezamestnaná: Nakupujem aj na trhu, pretože tam je to vždy lacnejšie ako v obchode. A čo sa týka zeleniny, mám dojem, že je čerstvejšia ako kdekoľvek v obchodoch a supermarketoch.

Jana V., na materskej dovolenke: Nakupujem najmä zeleninu a potraviny. Aj keď si myslím, že už dávno neplatí, že na trhu kúpite najlacnejšie a najčerstvejšie potraviny, ovocie a zeleninu. Dnešní trhovníci už veru nie sú to, čo bývali kedysi.

Michaela F., zdravotná sestra: Chodím  na trh. Nakupujem tam zeleninu a potraviny. Niekoľkokrát som si na Miletičke kúpila aj nejaké oblečenie, ale už to nerobím. Najskôr som nechcela veriť, že tam predávajú nepodarky, no presvedčila som sa sama.

Richard R., učiteľ: Trhy mali vždy svoje čaro. Bola tam, a verím, že aj je, stále akási ľudskejšia atmosféra. Ak chodíte na ten istý trh pravidelne, tak poznáte aj trhovníkov, ktorí tam predávajú. A potom sa aj lepšie nakupuje, keď viete, že ak nebudete s tovarom spokojní, nabudúce to môžete predavačovi povedať. Nepáči sa mi však, že sa na trhoch predávajú handry a kadejaké haraburdy, na ktoré vám nedajú ani záruku. mali by tam predávať len potraviny, zeleninu, ovocie a kvety. Nič viac.

(pol)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?