Nové trhoviská v centre majú svoje poriadky

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na základe nedávno schváleného návrhu všeobecne záväzného nariadenia o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach na území Starého Mesta sa novými trhovými miestami v centre Bratislavy stanú trh na Poľnej ulici medzi Ulicou 29. augusta a Sasinkovou ulicou a zrekonštruovaná Stará tržnica.

Staré Mesto zároveň prijalo aj všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa vydávajú trhové poriadky pre nové trhoviská.

Na Poľnú ulicu sa od 2. novembra presťahoval obľúbený Malý trh, ktorý musel ustúpiť výstavbe polyfunkčného domu na rohu Dunajskej ulice a Ulice 29. augusta. Keďže mestské zastupiteľstvo hlavného mesta nedokázalo ustrážiť svoj pôvodný záväzok a presťahovať počas výstavby Malý trh na Páričkovu ulicu, k nájdeniu novej lokality trhu prispela až iniciatíva vicestarostky Bohdany Machajovej. O predaj na novom trhu prejavilo záujem asi 65 percent pôvodných trhovníkov z Malého trhu. Na Poľnej ulici bude celkom 52 trhových stolov s rovnakým sortimentom, akí občania našli na Malom trhu.

Vydaním trhového poriadku pre Starú tržnicu potvrdilo Staré Mesto pôvodný lokalitný program sortimentu výrobkov, ktoré sa môžu a ktoré nesmú predávať v zrekonštruovanej Starej tržnici. Povoleným výrobkom dominuje ovocie, zelenina, kvety a potraviny. Vyslovene zakázané je predávať na prenosných predajných zariadeniach napr. zbrane, jedy, automobilové súčiastky a príslušenstvo, zlato a šperky, elektroniku, odevy a textil, nábytok, priemyselný tovar a spotrebiteľsky balené alkoholické nápoje. Čas predaja v Starej tržnici bol stanovený od 6.00 h do 18.00 h v pondelok až piatok, do 13.00 h v sobotu a do 11.00 h v nedeľu. Správcom tohto trhoviska je SF Stará tržnica, s.r.o.

(miv)

Páčil sa vám článok?