Bratislave chýbajú hypermarkety

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

So závisťou a ľútosťou sledujem správy o otváraní najväčších super- a hypermarketov v Nitre, Košiciach a pod., ktoré sú menšími mestami, s menším počtom stálych i dochádzajúcich obyvateľov, zamestnancov i návštevníkov.

Prečo aj my v Bratislave nemôžeme mať jeden alebo aj viac takýchto moderných, plnosortimentných alebo iba špeciálne potravinových veľkokapacitných nákupných centier, s dobrými prístupovými a parkovacími možnosťami?

Kto pozná Bratislavu, musí uznať, že vyhovujúcich priestorov pre takéto centrá by sa našiel dostatok, či už v Petržalke alebo aj v iných častiach mesta. Tesco v centre praská vo švíkoch, o predajni potravín ani nehovoriac, prístup a parkovanie sú obmedzené. Prior v Ružinove a ďalšie nákupné strediská (Soravia, Atlon, pripravovaná Stará tržnica) sú kapacitne malé, skôr orientované na malé špecializované značkové obchodíky, ktoré majú ďaleko od veľkosortimentného super- alebo hypermarketu.

Ako je to možné, že v Nitre a Košiciach to ide a v Bratislave nie? Prečo musíme chodiť do takýchto centier do susedného Rakúska? Čo je prekážkou, alebo kto je na vine? Prečo  tu v Bratislave všetko tak dlho trvá a problematicky sa rieši? Aká je politika a zámery mestských pánov v tomto smere?

Viliam Pokorný, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?