Skúsenosti s vykurovaním bytov sú rôzne

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

otva udreli prvé mrazy, mnohí Bratislavčania opäť pocítili na vlastnej koži, čo je to tzv. „studený odchov”. Výrobcovia a dodávatelia tepla totiž nie vždy dokázali pohotovo zareagovať na zmenu počasia a tak niektoré bratislavské byty boli aj niekoľko dní studené. Spýtali sme sa bratislavských chodcov, aké majú oni skúsenosti so začiatkom vykurovacej sezóny.

Anna L., učiteľka: Nemám dobré skúsenosti s vykurovaním. Predtým sme bývali v Petržalke, kde to bolo všetko vykurované centrálne a niekedy to bolo až prekúrené. Presťahovali sme sa však do centra do staršieho bytu, kde je v dome samostatná kotolňa a veru nie som spokojná s tým, ako nám kúria. Mám pocit, že systém takýchto malých kotolní nie je príliš efektívny. Najmä je nevýhodný pre nájomníkov a majiteľov takto vykurovaných bytov.

Michal P., programátor: Bývam na sídlisku a nemám s vykurovaním problém. Naopak, niekedy mám dokonca pocit, že nám byty prekurujú.

Mária V., dôchodkyňa: Bývam v Starom Meste a veru máme poriadnu zimu. Nekúria poriadne. Večer síce zakúria, ale do rána je úplná zima a radiátor je studený. Potom zase trošku zakúria a zase nechajú všetko vychladnúť. Tak je to deň čo deň. A pritom za to platíme drahé peniaze.

Richard P., podnikateľ: Ja som sa odpojil od centrálneho kúrenia a mám vlastné etážové. Neľutujem to, lebo nemám žiadne problémy - keď potrebujem, tak si zakúrim, keď mi je teplo, trochu uberiem. Tá prvotná investícia bola síce vysoká, ale samotná prevádzka takéhoto vykurovania ma vyjde podstatne lacnejšie, ako keby som mal byť závislý od nejakého opitého kotolníka a vykurovacích firiem, ktoré pýtajú veľa peňazí a neponúkajú žiadne služby.

(pol)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?