Dve tretiny predajných plôch už rozdelili

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po takmer troch rokoch rekonštrukčných prác zahlásili stavbári zo Starej tržnice konečne hotovo. Vo štvrtok 14. októbra usporiadali v priestoroch zrekonštruovanej Starej tržnice malú slávnosť k ukončeniu stavebných prác.

Hlavné mesto už 4. októbra požiadalo príslušný stavebný úrad o začatie kolaudačného konania, ktoré bolo vypísané na 28. októbra. Zatiaľ čo vrcholili posledné stavebné úpravy v objekte Starej tržnice i na námestí pred ňou, hlavný prevádzkovateľ tržnice - spoločnosť SF Stará tržnica, s.r.o. - intenzívne rokoval s budúcimi nájomníkmi.

SF Stará tržnica, s.r.o., je dcérskou spoločnosťou britskej firmy Spiller Farmer. Nájomnú zmluvu s cieľom prevádzky Starej tržnice podpísal so spoločnosťou SF Stará tržnica bývalý primátor Peter Kresánek v polovici decembra minulého roku na základe výberu, ktorý sa konal od leta 1998. Nový nájomca si získal priazeň vedenia mesta nielen ponukou najvyššieho nájomného, ale najmä zmluvným prísľubom dodržať pôvodný lokalitný program tržnice a sortiment výrobkov.

Podľa informácie predstaviteľa spoločnosti Laurie Farmera hlavný prevádzkovateľ Starej tržnice podpísal v súčasnosti nájomné zmluvy so 70 percentami budúcich nájomníkov, ktorí sú schopní začať v tržnici predávať najneskôr do troch týždňov po kolaudácii objektu.

Stará tržnica po rekonštrukcii poskytne celkom 2343 m2 predajnej plochy, na ktorej bude na troch podlažiach asi 90 obchodných prevádzok a predajných pultov. V suteréne zákazník nájde výlučne potravinárske výrobky, napríklad ryby, údeniny, zverinu, balené mäso alebo ochutnávku vín. Na prízemí budú dominovať mobilné predajné pulty, na ktorých sa bude len ovocie, zelenina a kvety. Vo väčších prevádzkach umiestnených do ulice nájde svoje miesto kaviareň a cukráreň, ale aj predajňa s mliečnymi výrobkami, pečivom, racionálnou stravou pre diabetikov. Chýbať nebude ani novinový stánok. Na prvom poschodí sa budú predávať knihy a suveníry. Bude tu aj čajovňa a veľký pivný bar.

Ak kolaudačné konanie nenájde veľké chyby, do konca tohto roka sa splní sen dnes už jednej generácie Bratislavčanov. Vzácna historická pamiatka - ojedinelý príklad eklektickej architektúry na Slovensku, ktorú postavili v roku 1910 za necelý rok - opäť začne slúžiť pôvodnému účelu - mestskej tržnici.

(miv)

Po kolaudácii sa do zrekonštruovanej Starej tržnice nasťahujú prví obchodníci.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?