Zmerajte si tlak v Primaciálnom paláci

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V pondelok 4. októbra začala v priestoroch Primaciálneho paláca svoju činnosť Floraporadňa. Každý pondelok a stredu medzi 14. a 17. hodinou bude k dispozícii všetkým záujemcom každého veku, ktorým nie je ľahostajné vlastné zdravie.

V spolupráci so Štátnym zdravotným ústavom v Bratislave budú špecialisti v poradni merať krvný tlak, hladinu cholesterolu v krvi, robiť výpočet body mass indexu a poskytovať komplexné poradenstvo v oblasti zdravého životného štýlu. Floraporadňa vznikla v Bratislave pred rokom a teraz rozširuje svoju pôsobnosť. Svojou činnosťou chce motivovať záujem obyvateľov o vlastné zdravie, poskytnúť individuálne konzultácie a poradiť im.

Na Slovensku v posledných rokoch zomrelo viac ako 70 percent ľudí na srdcovocievne alebo nádorové ochorenie. Tento fakt je dostatočnou motiváciou pre vznik takejto poradne, ktorej cieľom je ozdraviť výživu Slovákov. Podľa viacerých odhadov a výpočtov sa výživa na uvedených ochoreniach podieľa 20 až 60 percentami. Jedným z preventívnych osvetových podujatí je aj akcia Dni zdravia, ktorá sa až do konca októbra uskutočňuje v supermarketoch na celom Slovensku.

Floraporadňa v Primaciálnom paláci je tu teda pre všetkých, ktorých trápi nadváha, vysoký krvný tlak a vysoká hladina cholesterolu v krvi, nadmerné stresové zaťaženie, alebo chcú niečo vedieť o správnom výbere potravín, stravovacom režime, módnych smeroch, či diétach. 

(brn)

Páčil sa vám článok?