Slováci zatiaľ chodia na nákupy do Viedne

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava svojou polohou v tesnej blízkosti rakúskych a maďarských hraníc má ideálne podmienky na to, aby sa stala miestom nákupov. V tejto súvislosti sme sa Bratislavčanov, ale i návštevníkov slovenskej metropoly spýtali, či im Bratislava ponúka dostatok možností na kvalitné nákupy.

Jana B., učiteľka: Aj keď sa toho v Bratislave v tomto smere po novembri veľa zmenilo, stále to nie je také ako napríklad u našich bezprosredných susedov v Rakúsku. Obrovské nákupné centrá, kde človek nájde všetko pod jednou strechou Bratislave stále chýbajú. Samozrejme,  čo sa týka potravín, dá sa aj tu nakúpiť tovar porovnateľný s tým rakúskym, zatiaľ ešte aj za nižšie ceny.

Juraj M., grafik: Keď si vezmeme, aké má Bratislava prednosti, čo sa týka nákupných možností, myslím blízkosť hraníc a množstvo turistov, tak je to bieda. Veď vlastne okrem shoping parku tu nič nie je. Ja osobne si viem predstaviť, že by v Petržalke na nevyužitých plochách stáli obrovské hypermarkety, ktoré by lákali k nákupu nielen Bratislavčanov, ale aj obyvateľov blízkych miest a mestečiek v Rakúsku a Maďarsku. Keďže v Bratislave nič podobné zatiaľ neexistuje, chodievajú naopak mnohí Slováci za nákupmi do neďalekej Viedne.

Anne-Lise W., dôchodkyňa z Viedne: Priznám sa, že do Bratislavy niekedy chodíme aj za lacnejšími nákupmi, ale predovšetkým za našimi priateľmi. Čo sa týka veľkých nákupných centier, tie máme u nás doma, ale ak by sa tu také postavili a predával by sa v nich kvalitný tovar za dobré ceny, určite by sme sa prišli pozrieť.

(vel)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?