Jedna brána zostane zatiaľ zatvorená

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Viacerí Bratislavčania zostali prekvapení, že po sprístupnení Grassalkovichovej záhrady pre verejnosť zostala vstupná brána zo Štefánikovej ulice naďalej zatvorená. Niektorí sa dokonca domnievali, že záhradu po slávnostnom otvorení opäť zatvorili. Vysvetlenie sme dostali na Miestnom úrade Staré Mesto a v kancelárii prezidenta.

Záhrada je momentálne otvorená v provizórnom režime s jediným kontrolovaným vstupom z Banskobystrickej ulice. Bude to tak, kým sa definitívne neukončí osadenie historického plota na rozhraní dlažby zadného nádvoria a trávnika. Správa záhrady chcela aspoň týmto kompromisným riešením vyjsť v ústrety nevyhnutným minimálnym podmienkam Úradu pre ochranu ústavných činiteľov.

Je to lepšie riešenie, ako záhradu ešte raz dočasne uzatvoriť. Len čo bude zadné nádvorie Prezidentského paláca oddeľovať od záhrady plot, správca otvorí aj vstup zo Štefánikovej ulice a prísnu kontrolu na vstupe nahradí bezpečnostná služba, ktorú vo verejnej súťaži vyberá v týchto dňoch mestská časť Staré Mesto.

(miv)

Páčil sa vám článok?