Starú tržnicu dokončia do konca septembra

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Termín dokončenia rekonštrukcie Starej tržnice sa blíži. Potvrdzuje to aj stavebný ruch v okolí tohto objektu v centre mesta. Ako je to s ukončením obnovy Starej tržnice, to sme sa spýtali prvého námestníka primátora Bratislavy Pavla MINÁRIKA.

- Rekonštrukčné práce pokračujú veľmi dobre. V interiéri Starej tržnice je prakticky všetko hotové. Výťahy a eskalátory sú osadené, dokončujú sa predajné kiosky, mobiliár je pripravený na rozmiestnenie. Priestor pred tržnicou je z väčšej časti vydláždený, pozostatky Kaplnky sv. Jakuba čakajú na prekrytie a presklenie. Stav prác na obnove celého objektu je vo veľmi nádejnom stave.

Kedy by teda mohla byť Stará tržnica skolaudovaná a kedy spred nej zmizne plechový plot, ktorý ju skrýva pred zrakmi okoloidúcich?

- Do troch týždňov by mali práce pokročiť tak ďaleko, že budeme pripravení na kolaudáciu objektu. Tá pravdepodobne potrvá asi mesiac, ale k 30. septembru chceme stavbu prevziať a vtedy by mal byť odstránený aj ten škaredý plot pred tržnicou. To už bude celé predpolie Starej tržnice vydláždené a nás čaká preasfaltovanie chodníka. Pred tržnicou zostanú stromy, pribudne mestský mobiliár, ako sú lavičky, smetné koše a lampy verejného osvetlenia. Obnovená bude aj pôvodná fontána s levom. Koncom októbra a začiatkom novembra by teda mala byť Stará tržnica skolaudovaná.

Znamená to, že potom tu budú umiestnené aj prvé obchodné prevádzky a Stará tržnica bude otvorená pre verejnosť?

- To bude skôr otázka pre prevádzkovateľa Starej tržnice. Záujem o obsadenie tohto objektu je dosť vysoký, takže netreba pochybovať, že v okamihu, keď bude objekt prevádzkyschopný, bude aj plne žiť. A to na všetkých podlažiach - v podzemí, na prízemí, aj na poschodí.

Aký sortiment tovaru budú ponúkať budúci nájomníci v Starej tržnici?

- Bude to záležať najmä od prevádzkovateľa Starej tržnice. Najdôležitejšie je, aby to boli také obchodné prevádzky, ktoré budú denne potrebovať obyvatelia Bratislavy a jeho centra. Charakter predajných miest, ktoré budú pútavé a na dobrej úrovni, potom určí aj charakter tovaru, ktorý sa v týchto priestoroch bude predávať.

Zhováral sa Slavo Polanský
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?