Na pomoc kosovským utečencom

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 15. mája sa v račianskom amfiteátri uskutoční pochod UNICEF TOUR´99, ktorý organizuje Slovenský výbor pre UNICEF ako jednu z foriem pomoci obetiam kosovskej utečeneckej tragédie.

Prostriedky, ktoré sa podarí pri „sponzorovanom pochode“ vyzbierať, budú určené na nákup nevyhnutných potrieb pre ľudí, ktorí sa zo dňa na deň stali vyhnancami.

Úlohou účastníkov pochodu je presvedčiť priateľov, kolegov a známych, aby prispeli na pomoc deťom a ich matkám z Kosova. Buď im poskytnú finančný príspevok vopred, alebo ich prísľub bude zaznamenaný na sponzorskom formulári, ktorý spolu s návodom na získanie sponzorov dostanú účastníci po registrácii na Slovenskom výbore pre UNICEF na Grösslingovej 6 v Bratislave (tel. 365 082).

Po skončení 7- alebo 20-kilometrového pochodu dostanete potvrdenie, s ktorým sa vyberiete za všetkými, ktorí vám sľúbili finančný príspevok. Účasť na pochode s bezplatným občerstvením je podmienená vyzbieraním minimálne 100 Sk na jednotlivca a 200 Sk na rodinu.

Vyzbierané peniaze musia byť spolu so sponzorským formulárom doručené do sídla Slovenského výboru pre UNICEF najneskôr do 28. mája, a to buď osobne alebo poukázaním na bankový účet číslo 4000915305/3100, variabilný symbol 0199. Vedzte, že za 10 tisíc korún sa dá kúpiť ručná pumpa na zásobenie pitnou vodou, za 5000 sada potrieb pre učiteľa na výučbu 80 detí, tisíc korún postačí na nákup 600 dezinfekčných tabletiek na vodu, 400 korún na 8 prikrývok a 100 korún stojí 100 tabletiek antibiotík na vážne infekcie.

Všetci, ktorí splnia podmienky účasti na pochode, budú zaradení do žrebovania o atraktívne ceny od zájazdov do Talianska, Grécka, Chorvátska cez elektroniku až po ročné predplatné časopisov a hodnotné publikácie.

(uf)

Páčil sa vám článok?