Dôchodcovia sa stravujú lacnejšie

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V staromestskom rozpočte je tento rok vyčlenený príspevok na stravovanie dôchodcov vo výške 15 korún na deň. Oproti minulému roku je to zvýšenie o 5 korún. Tento príspevok sa týka asi 800 dôchodcov v Starom Meste, ktorí sa môžu lacnejšie stravovať vo vybraných reštauráciách.

V Starom Meste je 12 stravovacích miest, v ktorých si staromestskí dôchodcovia môžu uplatňovať zľavu. Počas letných prázdnin však budú otvorené len tri z nich. Prvým je Hydroconsult (FORRO) na Radlinského ulici 33 s kapacitou 100 stravníkov. Cena lístkov, ktoré platí dôchodca, je 30 korún a možno si ich zakúpiť na sociálnom oddelení Miestneho úradu Staré Mesto na Vajanského nábreží v pondelok a stredu medzi 8. a 16.30 hodinou. Ďalším miestom je Študentská jedáleň Konzervatória na Ulici M. Bela 5 s kapacitou tiež 100 stravníkov.

Cena lístka, ktorý si možno zakúpiť priamo v budove Konzervatória vždy v utorok od 12.30 do 13.30, je 27 korún. Treťou reštauráciou, ktorá bude staromestským dôchodcom k dispozícii počas leta, je Divesta na Laurinskej ulici s kapacitou 75 hostí. Stravenky v hodnote 35 korún sa predávajú na sociálnom oddelení MÚ v pondelok a stredu od 8.00 do 16.30 hodiny.

Príspevok na stravovanie dôchodcov dostávajú tento rok aj obyvatelia Dúbravky, ktorým miestny úrad prispieva v závislosti na výške dôchodku. Stravovací príspevok predstavuje 12 korún pri najvyšších dôchodkoch, 14 a 19 korún pri najnižších dôchodkoch.

Po skončení letných prázdnin budú staromestským dôchodcom k dispozícii aj ďalšie stravovacie zariadenia, ktorých úplný zoznam prinesieme v niektorom z najbližších vydaní novín.

(stn)

Páčil sa vám článok?