U anjelov zaplatíte raz viac, raz menej

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zaujímavá vec sa nám prednedávnom prihodila v obľúbenej kaviarni U anjelov na konci bratislavského korza. Jej uverejnením nechceme dávať nikomu návod, ako ušetriť, ale skôr upozorniť ďalších a možno i majiteľa na podivné javy, ktoré sa tu odohrávajú.

Z nápojového lístka, ktorý ponúkal akcie na vybrané miešané nápoje sme si vybrali tri z nich. Margaritu za 129 korún, Sorbetto s martini a Sangriu z džúsom, obe za 69 korún. Prinesené nápoje boli bez chýb, škoda len, že obsluhujúca čašníčka nám ich doniesla až po tom, ako sa pozhovárala so všetkými známymi, ktorí sedeli na záhradnej terase pred kaviarňou.

Počas ležérneho usrkávania pijatiky by sme boli na tento lapsus aj zabudli, no netušili sme, že to najlepšie ešte len malo prísť. A aj prišlo. Spolu s účtom. Oba nápoje, ktoré mali stáť 69 korún boli drahšie, každý o desať korún. Reklamovali sme to a predstavte si, uspeli sme. Dokonca, a to nás šokovalo, sme za nápoje zaplatili menej. Za sangriu 53 a za sorbetto 68,50 Sk.

Nechceli sme do čašníčky ďalej vŕtať a tak sme sa radšej pobrali preč. Len sme sa nevedeli dohodnúť, či o tomto spôsobe účtovania vie len personál alebo aj majiteľ.

(brn)

Páčil sa vám článok?