V Berlíne prezentovali Námestie SNP

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V závere júna sa v Berlíne konala medzinárodná konferencia MESTO V DIALÓGU, ktorú zorganizovala Európska akadémia pre životné prostredie miest. Hlavnou témou bola občianska účasť a stratégia komunikácie s verejnosťou pri významných urbanistických projektoch v stredoeurópskych hlavných mestách.

Bratislavu na konferencii zastupoval starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský. Bratislava prišla s veľmi pôsobivou a vysoko hodnotenou prezentáciou projektu revitalizácie Námestia SNP z hľadiska účasti občanov na verejnej diskusii o projekte.

Starosta Starého Mesta predstavil komunikačnú stratégiu a jednotlivé formy a metódy, ktoré mestská časť doteraz zvolila pri komunikácii s verejnosťou o tomto projekte. Táto prezentácia dokonca Bratislave získala právo usporiadať ďalšiu konferenciu, ktorá by sa mala konať v dňoch 10.-13. novembra súčasne v Bratislave a v Budapešti.

Akadémia pripravuje projekt na zlepšenie účasti verejnosti na diskusiách o dôležitých investičných zámeroch. Zároveň chce iniciovať vytvorenie verejných kampaní na zvyšovanie vedomia občanov o urbanistických projektoch v ich okolí.

Očakáva sa, že skúsenosti z podobných štúdií z ostatných zúčastnených miest bude možné použiť počas realizačnej fázy projektu úpravy Námestia SNP. Staré Mesto chce vypracovať komunikačný plán pre ďalšie fázy projektu a pravdepodobne aj tzv. marketing miesta pre centrálnu mestskú oblasť Bratislavy.

(miv)

Páčil sa vám článok?