O bezplatné právne rady je veľký záujem

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V minulom vydaní (12/99) sme uverejnili informáciu o otvorení bratislavskej pobočky Bezplatnej právnej poradne. Tá sa nachádza v budove Ministerstva spravodlivosti SR na Župnom námestí 13. Ako nás upozornili z tlačového oddelenia ministerstva, nami zverejnené úradné hodiny poradne boli nepresné.

Preto uvádzame správne úradné hodiny bratislavskej pobočky bezplatnej právnej poradne:

Pondelok 8.00-12.00
Utorok     8.00-12.00
Streda   14.00-18.00
Štvrtok  14.00-18.00

Na zverejnenú nepresnosť nás upozornil aj jeden z čitateľov, ktorý poradňu navštívil a podelil sa s nami o svoje postrehy:

„O poradňu je veľký záujem, čo dokumentujú aj fronty pred vstupom do budovy ministerstva spravodlivosti. Lenže  v novinách ste neuviedli, že denná kvóta je 8 až 10 stránok, ktorým sa právne rady môžu poskytnúť. Keď sa právna poradňa začína o 8.00 h., už od 5. hodiny rannej sa tam schádzajú záujemcovia. Čakajú tri hodiny vo fronte postojačky, nie je možné sadnúť si a ani sa do budovy pred 8. hodinou nikto nedostane. Tak sa teda záujemcovia po troch hodinách čakania dozvedia, že do právnej poradne môžu ísť ôsmi a ostatní môžu ísť domov. Prečo by sa právna poradňa nemohla rozšíriť, keď je o ňu taký záujem - najmä zo strany dôchodcov, ktorí nemajú prostriedky na to, aby mohli ísť do advokátskej poradne,“ uvádza sa v liste čitateľa z Rače.

(brn)

Páčil sa vám článok?