Na Nevädzovú sa vraj pošta napokon vráti

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Trávnikov medzi Bajkalskou, Tomášikovou, Ružinovskou a Gagarinovou ulicou by nemali trvalo zostať bez pošty, keď tú súčasnú zatvoria pre likvidáciu nákupného strediska Jadran.

Vyplýva to zo stanoviska Regionálneho poštového centra (RPC), ktoré sme však dostali až v čase, keď už bolo v tlači minulé číslo Bratislavských novín s informáciou o zániku služieb v tejto lokalite. „Pošta Bratislava 27 so sídlom na Nevädzovej ul. 6 (Jadran) bude od 1. marca.2007 dlhodobo zatvorená z dôvodu pripravovanej asanácie budovy a výstavby novej budovy. Po postavení novej budovy bude Pošta Bratislava 27 opäť otvorená na tej istej adrese,“ píše sa v stanovisku.

Upozorňovali sme, že táto pošta slúži pomerne rozsiahlej oblasti obytných domov s množstvom inštitúcií, ktorí budú musieť dochádzať na vzdialené, ale tiež zaťažené poštové úrady. Z informácie, ktorú nám poskytlo RPC, vyplýva, že podávacia Pošta 27 v Jadrane obsluhovala 5328 domácností, 215 organizácií a 90 poštových priečinkov.

Občanom, ktoré doteraz využívali Poštu 27, budú slúžiť poštové úrady takto: Výdaj oznamovaných zásielok bude vykonávať Pošta 29 na Tomášikovej 22. Údajne má kapacitné možnosti na zvládnutie tejto úlohy napriek tomu, že už teraz sa na nej ukladajú zásielky pre 9370 domácností a 845 organizácií. Zásielky z poštových priečinkov a hromadných podávateľov bude obstarávať Pošta 215 na Listovej ulici v Prievoze. Ďalšia najbližšia je Pošta 212 na Seberíniho 14, na nej bude tiež možné podávať listy, balíky, peňažné poukazy a podobne.

Nevie sa, ako dlho bude stavba nových objektov v lokalite trvať, hovorí sa o dvanástich mesiacoch, po ktorých by sa mali do tohto priestoru vrátiť aj obchody a stravovacie zariadenia. Niektorí prevádzkovatelia z Jadranu však sú skeptickí k tomuto termínu, pretože sa im zdá príliš krátky na odstránenie existujúcich budov a vybudovanie nového objektu.

(gub)

Páčil sa vám článok?