Pomohli opusteným deťom

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Hlavnom námestí v Bratislave prebieha stále viac programov a vystúpení, ktoré majú nielen oživiť spoločenské a kultúrne dianie v hlavnom meste Slovenska, ale aj pomôcť. Jedným z najúspešnejších programov zorganizovaných pod záštitou hlavného mesta Bratislava bolo júnové muzikálové vystúpenie Up With People.

Up With People je medzinárodná nezisková organizácia, ktorá zoskupuje 150 študentov z celého sveta. Títo počas svojho ročného cestovania poukazujú, prostredníctvom muzikálového vystúpenia, verejnoprospešnými aktivitami a vzdelávacími projektami, na potrebu porozumenia a tolerancie medzi ľuďmi.

Návšteva Up With People v Bratislave bola zameraná predovšetkým na šírenie protidrogovej prevencie u stredoškolákov, na pomoc deťom z detských domovov a telesne i  mentálne postihnutej mládeži. Študenti počas piatich dní navštevovali bratislavské stredné školy, detské domovy a resocializačné zariadenia, kde prednášali a debatovali so slovenskými študentami o protidrogovej tematike.

V rámci programu prebehla aukcia výtvarných diel detí z týchto ústavov, ktorú vypísala spoločnosť Globtel. Celkový výťažok z dvoch kôl aukcie bol neuveriteľných 430 000 Sk, ktoré budú prostredníctvom neziskového fondu Konto Globtel rozdelené medzi jednotlivé ústavy z celého Slovenska. O tom, že i Bratislavčanom nie je ľahostajný osud opustených a postihnutých detí svedčí rekordná návštevnosť Hlavného námestia a celého Korza počas vystúpenia.

Daniela Rážová

Páčil sa vám článok?