Petržalka bojuje proti drogám prevenciou

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Generálny sekretariát Výboru ministrov pre drogové závislosti a kontrolu drog pripravil pri príležitosti Svetového dňa boja proti drogám (26. júna) akciu pod názvom Reklama na život.

Počas akcie, ktorá sa koná pod záštitou podpredsedu vlády Pála Csákyho, sa v priebehu júna v Petržalke uskutočnia viaceré kultúrne a športové podujatia, ktoré by mali osloviť predovšetkým mladých ľudí, ktorí sú najčastejšími cieľmi drogových dílerov.

Petržalské deti si počas akcie budú môcť pozrieť športové zápasy, zúčastniť sa na medzinárodnom detskom folklórnom festivale alebo na medzinárodnom stretnutí jazdeckých polícii. Pripravená je i výstava o histórii a súčasnosti Petržalky a koncert skupiny Hex.

Ako sa v tejto súvislosti vyjadril zakladateľ protidrogového fóra a riaditeľ Kultúrnych zariadení Petržalky Ladislav Snopko, táto akcia sa koná v Petržalke práve preto, lebo v roku 1996 patrilo toto sídlisko na prvú priečku v počte narkomanov v rámci Slovenska. V bratislavskom meradle je však už viac narkomanov v Starom Meste a Ružinove.

(brn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie