Záhrada by mala zostať otvorená všetkým

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nedávno sa skupina staromestských poslancov obrátila na prezidentských kandidátov s výzvou, aby v prípade svojho zvolenia sprístupnili celú Grassalkovichovu záhradu verejnosti. O pár dní spoznáme meno novej hlavy štátu a bude zaujímavé sledovať, ako na výzvu poslancov zareaguje.

V tejto súvislosti sme už dnes oslovili niektorých Bratislavčanov s otázkou, ako si predstavujú prevádzku verejnej a prezidentskej časti záhrady.

Juraj L., podnikateľ: Aj napriek argumentácii, že ide o bezpečnosť prezidenta, a preto je potrebný veľký nepriehľadný plot, si myslím, že záhrada by mala zostať k dispozícii celej verejnosti. Veď prezidenta si po prvý raz volia občania, a tak by mal aj on plniť ich vôľu. Aj tak si myslím, že prezident nebude v paláci tak často, aby pre to zostávala polovica parku nevyužitá. A keď sa bude chcieť po záhrade poprechádzať, nech mu ochranka zabezpečí dokonalú bezpečnosť. Od toho tam predsa sú.

Anna G., predavačka: Grassalkovichovu záhradu dobre poznám, chodila som sa tam hrávať ako malé dieťa a viem, že tam bolo vždy dosť priestoru na “výbeh” detí, ale napríklad aj psov. Záhrada by mala zostať otvorená celá. Nie je spravodlivé, ak jeden človek bude využívať polovicu záhrady sám pre seba a zvyšku Bratislavčanov zostane druhá polovica.

Ignác J., montér: Nech nechajú záhradu oddelenú plotom tak, ako je teraz. Prezident predsa musí byť strážený. Ako by to vyzeralo, keby sa prechádzal po parku, kde sa motá plno všelijakých ľudí.

Irena B, právnička: Treba ju nechať otvorenú pre všetkých. Veď ten plot ho v nijakom prípade pred ničím nezachráni. To by museli obsadiť a zatvoriť aj všetky domy v okolí, aj tak by sa nevyhli prípadnému nebezpečenstvu.

(mil)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?