Nová doba, čašník opäť vyhadzuje hostí

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Bratislave je to tak! Ani jedno vetné spojenie azda lepšie nevystihuje situáciu v niektorých bratislavských pohostinských zariadeniach. Prístup personálu k hosťom je v mnohých prípadoch katastrofálny, tragický, ba dokonca vulgárny. A že to nie je len prípad jednej kaviarne či reštaurácie, o tom svedčí aj naša skúsenosť z nedávneho sobotného večera.

V kaviarni Lýra, známej pod názvom „U fašistov“, na Ventúrskej ulici sme v ten večer zažili šok. A netušili sme, že bude nasledovať ďalší. Do kaviarne sme prišli ako skupinka, neskôr sa však zastavovali známi, ktorí išli okolo. Tak, ako pribúdali spolustolovníci, sme si aj postupne objednávali. To sa však nepáčilo personálu, lebo po chvíli sa pri stole zjavil jeden z čašníkov a dôrazne nás upozornil, aby sme si neobjednávali po jednom. To sa nedá ani komentovať.

Jediné, čo sme v tej chvíli mohli a, samozrejme, že sme to aj urobili, bolo, že sme sa pobrali preč. Z blata do kaluže. V bare 17´s na Hviezdoslavovom námestí nás pred záverečnou čašník(?) slovami „Dopite a choďte preč” doslova vyhodil na ulicu. Na naše upozornenie, že do záverečnej chýba ešte pol hodina, zareagoval svojsky - “Dovtedy to tu chcem mať prázdne”.

Nuž ak si v týchto bratislavských podnikoch nepotrpia na úctu k hosťom, potom si my nepotrpíme na takéto podniky. Nemáme v úmysle ovplyvňovať mienku ostatných Bratislavčanov na tieto zariadenia, no pre našu redakciu prestali po tejto skúsenosti existovať. Našťastie, sú v Bratislave aj také reštaurácie a kaviarne, kam sa radi vrátime a odporučíme ich  aj VÁM.

(brn)

Páčil sa vám článok?